سال اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی
پنجشنبه 17 اردیبهشت 1405
دانشگاه علوم پزشکی همدان
  • تاریخ انتشار : 1404/11/28 - 10:18
  • تعداد بازدیدکنندگان خبر : 110
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

خروج ۲۱۱ هزار کیلوگرم مواد غذایی فاسد از چرخه مصرف در همدان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان از ضبط و امحاء ۲۱۱ هزار کیلوگرم مواد غذایی فاسد در استان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه، دکتر محمد به‌نشان با تشریح مهم‌ترین اقدامات حوزه بهداشت اظهار کرد: در بخش غربالگری و بیماریابی ۲۹ هزار و ۹۶۲ زوج نابارور ارزیابی و ۳ هزار و ۹۳۰ زوج به سطح دو درمان ارجاع شدند.
 
 وی با اشاره به اینکه غربالگری بتا تالاسمی در زوجین متقاضی ازدواج پوشش صددرصدی داشته است افزود: پوشش غربالگری ژنتیک زوجین بیش از ۹۸ درصد و غربالگری نوزادان و شنوایی نوزادان بیش از ۹۹ درصد به ثبت رسیده است.
 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۴ تعداد ۲۸۷ هزار و ۹۴۷ نفر غربالگری اولیه سلامت روان شدند گفت: غربالگری سرطان پستان از ۱۵.۹ درصد در ۹ ماهه ۱۴۰۳ به ۲۰.۱ درصد در ۹ ماهه ۱۴۰۴ افزایش یافته و غربالگری سرطان سرویکس نیز تداوم داشته است.
 
وی با اشاره به ۷ هزار و ۸۴۵ نمونه مشکوک آنفلوآنزا بررسی و یک هزار و ۲۰۸ مورد مثبت شناسایی شد افزود: ۹ هزار و ۱۳ نمونه کووید بررسی و ۴۱۷ مورد مثبت ثبت شد.
 
دکتر به‌نشان با تاکید بر اینکه بیش از ۱۶۸ هزار نفر غربالگری اولیه اعتیاد شدند و هزاران نفر نیز در حوزه روابط خانوادگی و کودک‌آزاری مورد پایش قرار گرفتند افزود: در نتیجه برنامه‌های بیماریابی ۲ هزار و ۷۱۷ بیمار مبتلا به دیابت نوع دو و ۵ هزار و ۲۷۵ بیمار مبتلا به فشار خون بالا شناسایی شدند.
 
وی با اشاره به اینکه ۲۸ مورد جدید سل کشف و درمان آنها آغاز شد عنوان کرد: ۳ هزار و ۵۲۸ کودک زیر پنج سال دارای سوءتغذیه برای دریافت حمایت معیشتی معرفی شدند.
 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه استقرار کامل برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع الکترونیک از مهم‌ترین اقدامات حوزه مدیریت خدمات بوده است افزود: تشکیل ستادهای استانی و شهرستانی ترسیم نقشه ارجاع ثبت نسخه الکترونیک نوبت‌دهی تخصصی و دریافت بازخورد ارجاع در سامانه سیب به صورت کامل اجرا شده است.
 
وی بیان کرد: برگزاری کارگاه منطقه‌ای ایمن‌سازی با حضور نمایندگان ۳۲ دانشگاه، اجرای پویش "من هم تست اچ آی وی" می‌دهم و انجام ۵ هزار تست اجرای پایلوت حذف هپاتیت C در مراکز کاهش آسیب و زندان‌ها، ورود واکسن روتاویروس به برنامه کشوری ایمن‌سازی، اجرای مکمل‌یاری ویتامین آ برای کودکان پیگیری کودکان پرخطر، کاهش فوت ناشی از خودکشی، تشکیل کانال اطلاع‌رسانی سرطان و ام اس و اجرای برنامه‌های تقویت بنیان خانواده در مدارس حاشیه شهر از دیگر اقدامات شاخص بوده است.
 
دکتر به‌نشان با اشاره به اینکه در حوزه نظارت‌های بهداشت محیط و حرفه‌ای یک هزار و ۹۲۱ متخلف بهداشتی به مراجع قضایی معرفی شدند افزود: یک هزار و ۲۷۳ مرکز پلمب، ۳ هزار و ۸۰۵ صلاحیت بهداشتی و بیش از ۴۱ هزار کارت تندرستی صادر و بیش از ۲۱۱ هزار کیلوگرم مواد غذایی فاسد نیز امحا شد.
 
وی با اشاره به اینکه در بخش آموزش و فرهنگ‌سازی ۹۵ مرکز آموزش زایمان فیزیولوژیک فعال است گفت: آموزش مراقبت‌های قبل و بعد از بارداری، کلاس‌های سبک زندگی سالم مهارت‌های زندگی و فرزندپروری، آموزش زوجین هنگام ازدواج، اجرای برنامه سلامت بلوغ دانش‌آموزان، مکمل‌یاری مدارس و برگزاری کمپین‌های اطلاع‌رسانی درباره بیماری‌های غیرواگیر انجام شده است.
 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به همکاری با دستگاه‌ها در حوزه سلامت سالمندان، سلامت مدارس، خدمات دندانپزشکی محرومان و برنامه‌های جوانی جمعیت افزود: توسعه خدمات پیشگیرانه، افزایش پوشش غربالگری، تقویت آموزش عمومی و گسترش همکاری بین‌بخشی مهم‌ترین راهبردهای حوزه بهداشت برای ارتقای سلامت استان محسوب می‌شود.   
 
  • گروه خبری : بهداشتی,اخبار واحدها
  • خبرنگار :
راحله دهقانی
خبرنگار

راحله دهقانی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آدرس
شماره تلفن: ۰۸۱۳۱۳۱۵۰۲۵
نشانی::همدان، میدان پژوهش، خیابان شهید فهمیده، ستاد دانشگاه علوم پزشکی، طبقه ۵
 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 3122
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 3433032
تعداد کاربران بر خط 5