قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی ابنسینا با اشاره به ظرفیت سازمانهای مردم نهاد در رفع مسائل و دغدغههای اجتماعی گفت: سازمانهای مردم نهاد، حلقه وصل مردم و دولت هستند.
به گزارش پایگاه خبری وبدا در همدان، دکتر فرهاد فراهانی در آئین بزرگداشت روز تشکلها و مشارکت اجتماعی در دانشگاه، ضمن تبریک اعیاد دهه ولایت، عید غدیر را بزرگترین نشانه و هویت تشیّع برشمرد و اظهار داشت: از جمله مسائلی که در این دهه وجود دارد تأکید بر وحدت و یکپارچگی شیعیان است.
وی افزود: جامعه ما در حال گذار از شکل سنتی به غیرسنتی است و برخی معیارها در جامعه در حال تغییر است از جمله این تغییرات گرایش به فردگرایی است در حالی که در جامعه سنتی گرایش به قوم، عشیره، اقوام و جمع بیشتر بود که بارزترین نشانه ارتباطات اجتماعی بهشمار میرفت.
معاون آموزشی دانشگاه ابنسینا با بیان اینکه سمنها در جامعه امروز مهمترین نماد مشارکتهای اجتماعی هستند عنوان کرد: سازمانهای مردم نهاد مابین بخش خصوصی و دولت قرار دارند و بخشی از وظایف هریک را بر عهده میگیرند.
وی با اشاره به اینکه در بخش خصوصی، اصل بر گردش سرمایه است تبیین کرد: با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، میتوان مشارکت را در بخشهای مالی سمنها تقویت کرد.
دکتر فراهانی تأکید کرد: در حال حاضر به مدد سازمانهای مردم نهاد، در فعالیتهای اجتماعی حوزه سلامت پیشرو هستیم و این حیطه با اقدامات سمنهایی نظیر خیّرین سلامت، برنامههای مانده بر زمین را مدیریت و اجرا میکند.
وی با بیان اینکه سرمایه بسیار عظیمی در بخش خصوصی راکد است که میتوان با درصد کمی از بهره در حوزه خیریّه فعال کرد، گفت: راهاندازی سمنهای حوزه سلامت از اقدامات بسیار مطلوب دانشگاه بوده که از سال 95 آغاز شده و تحت مدیریت حوزه مشارکتهای اجتماعی تداوم دارد و باید از شرایط پیشآمده با مشارکت بخش خصوصی بهره بیشتری برد.
**تعداد 57 سمن و 14خیریّه بیمارستانی در حوزه سلامت فعال است
مدیرکل امور اجتماعی استانداری همدان نیز در این جلسه ضمن تأکید بر لزوم ارائه خدمات با انگیزه بیشتر در مسائل مربوط به مشارکتهای اجتماعی اظهار داشت: سازمانهای مردم نهاد سمنها و بنیادهای خیریه طی سالهای اخیر گره مشکلات بسیاری را گشوده و اتفاقات مؤثری در جامعه رقم زدهاند.
دکتر مهرداد نادریفر از فعالیت14 خیریه بیمارستانی و 57 سمن در حوزه سلامت خبر داد و افزود: دولت اقدامات و حمایتهای مطلوبی از سازمانهای مردم نهاد در حوزه سلامت داشتهاست و نباید به دلیل بروز چند مشکل اقدامات مهم و مؤثر سازمانهای مردمنهاد نادیده گرفته شود.
وی با بیان اینکه جایگاه سمنها در بین مردم بسیار رفیع است عنوان کرد: یکی از نمونه اقدامات مؤثر سمنهای حوزه سلامت را میتوان در عملکرد خیّرین سلامت دید که اگر نبودند مردم در موقعیتهای بسیاری دچار مشکل میشدند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری همدان تصریح کرد: آگاهسازی و اطلاعرسانی از جمله رسالتهای تشکلها و سازمانهای مردم نهاد است که بسیار ارزشمند بوده و در برخی موارد از جمله حوزه سلامت، این رویکرد میتواند از بروز بیماریها و مشکلات بعدی پیشگیری کند.
وی ضمن تأکید بر اینکه دولت موظف است بستر فعالیت سمنها را فراهم آورد تا مؤثر واقع شوند تشریح کرد: هرجا از ظرفیت مردم بهرهبرداری شده اقدامات به نحو احسن انجام شده است.
دکتر نادریفر بیان کرد: خیریهها با توان مالی، انسانی یا فکری خود میتوانند سهم ارزندهای در پیشبرد امور اجتماعی داشته باشند و پیشنهاد میکنم برای اینکه خیّرین در راستای کمکرسانی و مشارکت، دچار دغدغههای اداری و بروکراسی نشوند پیشنهاد میکنیم پنجره واحد خدمات شکل گیرد.
وی همچنین به راهاندازی سامانه جامع سمنها اشاره و بیان کرد: این سامانه، ارائه دورههای آموزشی را مد نظر خواهد داشت و از همپوشانی فعالیتها ممانعت میکند البته لازم است سمنها در راستای رفع مشکلاتشان جلسات تخصصی برگزار کنند.
در بخش دیگری از این مراسم، نماینده سازمانهای مردم نهاد حوزه سلامت از دغدغهها و مشکلات خود گفته و چالشها و راهکارهای احتمالی را با مسئولین دانشگاه و مدیرکل امور اجتماعی استانداری درمیان گذاشتند.
در پایان این مراسم از اعضای هیئت مدیره سازمانهای مردم نهاد با اهدای لوح، تجلیل شد و لوح تقدیری نیز از سوی سازمانهای مردمنهاد به مدیر کل امور اجتماعی استانداری اهدا شد.


