رئیس اداره هپاتیت مرکز مدیریت بیماریهاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با بیان اینکه جنبش حذف هپاتیت رویکردی ملی است گفت: هر یک نفر بیمار هپاتیت که درمان شود آمار 12 بیمار را در کشور کاهش میدهد زیرا درمان یک بیمار از بروز 12 بیمار ممانعت خواهد کرد.
بهگزارش پایگاه خبری وبدا در همدان، دکتر رمضانی در کارگاه آموزشی هپاتیت که در راستای اجرای برنامه حذف بیماری هپاتیت برگزار شده بود اظهار داشت: طی کردن مسیر حذف بیماریهای واگیردار طولانی و پیچیده است اما نتایج آن بسیار لذتبخش و اثرگذار خواهد بود.
وی با اشاره به لزوم آموزش همکاران فعال در حوزه مشاوره و تست مراجعین عنوان کرد: کاری که انجام میشود بخشی از اجزای برنامه حذف هپاتیت است که باید به صورت بخش بخش پیش رفته و به نتیجه نهایی که هدف نهایی آن در برنامه سال 1410 دیده شده برسد.
رئیس اداره هپاتیت مرکز مدیریت بیماری هاي واگير وزارت بهداشت، با بیان اینکه این دومین کارگاه آموزشی است که در حوزه زنان آسیبپذیر برگزار میشود خاطرنشان کرد: مرحله سوم اجرای برنامه حذف هپاتیت در کشور دنبال میشود و این آموزشها میتواند در سال های بعدی نیز مؤثر واقع شود.
وی تشریح کرد: کشور نسبت به حذف هپاتیت متعهد شده و برنامه جامع آن آماده شده و در پورتال وزارت بهداشت بارگذاری شدهاست، پنجمین برنامهای که به سمت ادغام میرود برنامه هپاتیت است و همدان به همراه 5 دانشگاه دیگر پایلوت اجرای این برنامه خواهند بود.
دکتر رمضانی تصریح کرد: این برنامه از جمله برنامههای بسیار مهم است و تلاش بسیاری هم برای طرح پرسشنامهها صورت گرفتهاست، بنابراین مثل حذف مالاریا، هپاتیت هم ریشهکن خواهد شد و در این راستا از نهادهای بسیاری در کشور و حتی شرکتهای بینالمللی و داخلی مشارکت خواهند داشت.
وی با اشاره به اینکه بستر کشور برای حذف این بیماری بسیار آماده است و پزشکان دوره دیده و آمادهاند گفت: هر یک نفر بیمار هپاتیت که درمان شود آمار 12 بیمار را در کشور کاهش میدهد، زیرا درمان یک بیمار از بروز 12 بیمار ممانعت خواهد کرد.
رئیس اداره هپاتیت مرکز مدیریت بیماری هاي واگير وزارت بهداشت، "سرمایه گذاری برای حذف" را شعار سازمان جهانی بهداشت در سالجاری عنوان کرد و افزود: باید تلاش کنیم این سرمایهگذاری به نجات جامعه از این درد منجر شود زیرا هپاتیت هم جنبه واگیر و هم غیرواگیر دارد.
دکتر علیرضا شغلی مشاور مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این کارگاه اظهار داشت: نقشه راهبردی هپاتیت B و c را در اختیار داریم و در حال حاضر در فاز پنجم دیدهوری قرار داریم، میانگین ابتلا به هپاتیت B در کشور یک درصد است و اقدامات واکسیناسیون و... تاثیرات مثبتی بر جای گذاشته است.
وی متذکر شد: بزودی برای تمام کشور نقشهای کامل از میزان ابتلا و عوامل آن خواهیم داشت که این مهم نیازمند اطلاعات اولیه دقیق و منسجم است بنابراین مطالعات این حوزه بسیار با ارزش است و کمک عمدهای به برنامهریزیهای آتی خواهد داشت.
معاون فنی معاونت بهداشتی نیز اظهار داشت: موضوع آموزش هپاتیت با توجه به اهمیت آن در اقشار هدف باید مورد توجه باشد و از آنجا که هر طرح تحقیقاتی و مطالعاتی مبنای تصمیمگیریها و تصمیم سازیها خواهد بود فلذا لازم است آموزش همکاران در این موضع با دقت و بررسی های لازم صورت گیرد.
دکتر عطایی افزود: از توان تمامی بخشها و امکاناتی که میتوانند در راستای حذف هپاتیت قدم بردارند استفاده شده چرا که این مهم نیازمند همراهی و همکاری گسترده در بخشهای مختلف است و همچنین پیگیر هماهنگیهای برونبخشی از جمله با بهزیستی زندان ها مدیرکل امور اجتماعی و... بودهایم.
وی خاطرنشان کرد: خیّرین نیز بخش دیگر از هماهنگیها بودند که علاوه بر موضوعات سخت افزاری، در فضای همکاری و خلق ایده و افزایش ظرفیتها گام بر میدارند همچنین تلاش میکنیم برای بیمارانی که تحت پوشش بیمه نیستند حمایتهایی را جلب کرده و حتیالامکان تحت پوشش بیمه قرار دهیم.
معاون فنی معاونت بهداشتی ادامه داد: بیماریهای واگیر نباید فراموش شود زیرا مسیری طولانی را با زحمات بسیار بهاینجا رساندهایم امید است در سایه تلاش و همکاری زودتر از موعد مورد نظر که 1410 برنامه ریزی شده به هدف تلاشها که حذف هپاتیت است دست یابیم. / ز.ب


