به همت مرکز آموزشی درمانی فاطمیه همایش نوزادان نارس در دانشگاه علوم پزشکی همدان برگزار شد.
بهگزارش پایگاه خبری وبدا در همدان، دکتر رشید حیدریمقدم در همایش گرامیداشت روز جهانی نوزادان نارس که به همّت مرکز آموزشی درمانی فاطمیه برگزار شده بود، اظهار داشت: یکی از بهترین خاطرات دوران پزشکی بنده مربوط به یک نوزاد نارس است که تا سه ماه در بیمارستان تحت مراقبت بود و من تا 7 سالگی او با خانواده این نوزاد در ارتباط بودم.
وی با بیان اینکه سن نوزاد نارس بین 20 تا 37 هفته تعریف شدهاست، عنوان کرد: وقتی یک نوزاد نارس متولد میشود اقدامات متعددی در حفظ سلامتی و رشد او صورت میگیرد که مشارکت در این روند انگیزه و حس زیبایی به پرستار و مسئولین بخش میدهد و این آرزوی قلبی همه ماست که بتوانیم سلامتی و رشد این نوزادان و مادران آنها را در مجموعه شاهد باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به تلاشهای گستردهای که در جهت توسعه زیرساختهای نگهداری از نوزادان نارس در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی همدان صورت گرفته خاطرنشان کرد: در این راستا در سال 92 در سطح استان 32 تخت NICU وجود داشت که از سال 67 همزمان با تأسیس و استقلال دانشگاه تا سال 92 فراهم شده بود و امروز در مدت زمان 5 سال به 63 تخت رسیده که نشان از رشد صد درصدی در این موضوع دارد.
وی در ادامه افزود: با وجود همه رشد و توسعهای که در این حوزه صورت گرفته باز هم تعداد تختهای موجود تکافوی نوزادان نارس نیست و امید است حرکت رو به رشد فعلی با شتاب به مسیر خود ادامه داده و زیرساختهای لازم برای سلامت نوزادان نارس فراهم شود.
دکتر حیدری مقدم همچنین تشریح کرد: در مرکز آموزشی درمانی فاطمیه تعداد 35 تخت NICU وجود دارد، در مجتمع آموزشی درمانی بعثت 18 تخت، در بیمارستان مهر ملایر 5 تخت و در بیمارستان آتیه نیز دو تخت وجود دارد.
وی با اشاره به تولد یک هزار و 324 نوزاد نارس طی سال 97 در بیمارستان فاطمیه تصریح کرد: طبق این آمار میتوان گفت بهطور متوسط روزانه بین 2 تا 4 تولد نوزاد نارس در این مرکز صورت میگیرد که تنها با کار جهاد گونه مدیران و خدمت شبانهروزی کارکنان مجموعه قابل مدیریت بوده و هست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در پایان پیشنهاد کرد: تشکلی صنفی و غیردولتی از بین والدین نوزادان نارس شکل گرفته و در راستای مسائل آموزشی، فرهنگی و حتی حمایت از گسترش زیرساختهای مربوط به نوزادان نارس با کمک خیّرین این بخش گام بردارد.
**مشکلات بخش نوزادان باید با جامعه در میان گذاشته شود
رئیس مرکز آموزشی درمانی فاطمیه نیز در این همایش با بیان اینکه 85 درصد نوزادانی که در بخشهای مراقبت ویژه بستری میشوند، نارس هستند گفت: هدف از جهانی شدن روز نوزاد نارس نخست، هشدار برای توجه ویژه به سلامت مادران و نوزادان و در وهله بعد مطرح شدن مشکلات نوزادان در جامعه و مشارکت بیشتر بخشهای مرتبط در رفع این مشکلات است.
دکتر شهره علیمحمدی با بیان اینکه آمار تولد نوزادان در سطح جهان 10 درصد کل نوزادان است، تبیین کرد: به همت همکاران مرکز فاطمیه این آمار بین 8 تا 9 درصد در این مجموعه است.
وی مهمترین عامل بقای نوزادان زودرس را وجود "بخشهای مراقبت ویژه" عنوان کرد و افزود: در سال 96 تعداد تختهای NICUدر این مرکز از 18 به 35 تخت رسید و افزایش این تعداد متناسب با نیاز استان، نیازمند حمایت و مشارکت خیّرین است.
رئیس مرکز آموزشی درمانی فاطمیه با بیان اینکه از سال 84 این مرکز در سطح 3 شناخته شدهاست، گفت: این مجموعه علاوه بر برخورداری از بخشهای مراقبت زنان، از فضای فیزیوتراپی، سونوگرافی، غربالگری تیروئید، شنواییسنجی، ارائه خدماتHOME CARE و... نیز برخوردار است.
این مراسم با اجرای برنامه شاد عمو حمید برای کودکان ادامه داشت و با برگزاری یک پنل علمی با هدف پاسخگویی به سوالات متداول مادران حاضر در مراسم به پایان رسید.




