اولین مرکز مشاوره هپاتیت استان با حضور مسئولین دانشگاه علوم پزشکی ابنسینا افتتاح شد.
به گزارش پایگاه خبری وبدا در همدان، رئیس اداره هپاتیت مرکز مدیریت بیماریهاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در آئین افتتاح این مرکز اظهار داشت: خداوند را شاکرم که این فرصت در این جمع صمیمی فراهم آمد و از همکاران دانشگاه علوم پزشکی ابنسینا قدردانی میکنم که کمک کردند افتتاح این مرکز مشاوره به عنوان اتفاقی بسیار مبارک و میمون رخ دهد.
دکتر رمضانی با بیان اینکه در 26 دانشگاه کشور در حال راه اندازی مرکز مشاوره هپاتیت هستیم گفت: دانشگاه علوم پزشکی همدان در راه اندازی این مرکز و همکاری با وزارت متبوع نمونه است و تلاش و حمایت خوبی در این راستا صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه 152 کشور دنیا در راستای حذف هپاتیت گام بر میدارند تصریح کرد: سال 2015 نقطه عطفی در مسأله بیماری هپاتیت است به این دلیل که دارویی در حذف هپاتیت کشف شد که پیشتر نبود و میزان اثربخشی این دارو 98 درصد است.
**بیش از 14 درصد مصرف کنندگان ماده مخدر شیشه مبتلا به هپاتیت هستند
رئیس اداره هپاتیت مرکز مدیریت بیماریهاي واگير وزارت بهداشت ادامه داد: کشور ایران پذیرفته است که در بین دیگر کشورهای متعهد در راستای حذف هپاتیت گام بردارد بر این اساس با کمک سازمان جهانی بهداشت برنامهای در راستای حذف هپاتیت در کشور به نگارش درآمد که فرجام آن حذف هپاتیت در سال 1410 را نشان میدهد.
وی بیان کرد: در دوران تحریم که حتی داروی هپاتیت در اختیار ما قرار نمیگیرد با راهاندازی واحدهای مشاوره تلاش کردیم به کاهش و حذف این بیماری کمک کنیم و البته خوشبختانه توان تولید دارو در کشور وجود دارد و اجرای این برنامه به تدریج در حال پیشروی است و خیّرین نیز در این مسیر مشارکت و همراهی دارند.
دکتر رمضانی با اشاره به اینکه در سال97، هر زندانی با برنامه (صفر، یک، دو) حدود 400 هزار زندانی واکسن هپاتیت دریافت کردند عنوان کرد: همچنین جمعیت بالایی از اهداکنندگان مستمر خون نیز واکسن هپاتیت دریافت کردند.
وی متذکر شد: درمان هپاتیت B ساده است و هزینه چندان بالایی ندارد اما هپاتیت c شرایط متفاوتی دارد و از آنجا که شایعترین علت سرطان کبد ویروس هپاتیت C و B است باید پیشگیری و درمان این بیماری را در اولویت قرار دهیم.
رئیس اداره هپاتیت مرکز مدیریت بیماریهاي واگير وزارت بهداشت تشریح کرد: 14.9 درصد افرادی که شیشه مصرف میکنند مبتلا به هپاتیت c هستند و این زنگ خطری جدی است و راهاندازی واحد مشاوره هپاتیت کاری ماندگار و با ارزش در راستای کاهش ابتلایان به این بیماری است.
وی خاطرنشان کرد: این مرکز موظف است بیماران را شناسایی کرده، به آنها مشاوره داده و پس از اخذ آزمایشهای لازم به پزشکان دوره دیده ارجاع میدهد تا درمان شوند.
دکتر رمضانی راه اصلی مبارزه با این بیماری را فرهنگسازی و ارتقای دانش مردم برشمرد و گفت: راهکارها فراهم آمده و بنای مبارزه با هپاتیت با آموزش آغاز شده و ادامه خواهد یافت تنها باید مشارکت و همکاری همه جانبه شود.
**مرکز مشاوره هپاتیت سرمایهای برای حفظ و ارتقای سلامت مردم
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابنسینا نیز در آیین افتتاحیه این مرکز اظهارداشت: این مرکز عایدات مطلوبی برای استان و تمام کشور در بر خواهد داشت و تلاش میکنیم در این چارچوب یک گام به حذف هپاتیت نزدیکتر شویم.
دکتر کرمی ضمن قدردانی از مجموعه همکاران که در راهاندازی این مرکز همکاری داشتند عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی ابنسینا در این حوزه و در پیشگیری از ابتلا به این بیماری پیشگام است و امید است افتتاح این مرکز سرمایهای برای ارتقا و حفظ سلامت مردم استان باشد.
وی افزود: تلاش میکنیم درمان بدون عارضه این بیماری را دنبال کرده و شاهد هیچیک از موارد هپاتیت در جامعه نباشیم. /ز.ب



