چهارشنبه ٠٢ بهمن
ارتباط با ما
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 403454
 بازدید امروز : 166
 کل بازدید : 18635285
 بازدیدکنندگان آنلاين : 10
 زمان بازدید : 0.9151
صفحه اصلی > وب دا همدان > آرشيو اخبار > اخبار سلامت  


  چاپ        ارسال به دوست

بيماران ديابتي براي داشتن رژيم غذايي مناسب به متخصصين تغذيه مراجعه كنند

طیبه دوستوندی کارشناس تغذیه مرکز دیابت اظهار داشت: امروزه بیماری دیابت همسایه نزدیک زندگی انسان‌ها شده است و اگر کمی بی‌دقت باشیم باید تاوان سنگینی بپردازیم.

وي با بيان اينكه یکی از بیماری‌هایی که تغذیه نقش اساسی و مهی را در آن ایفا می‌کند دیابت است افزود: بنابراین اولین نکته ای که هر فرد باید به آن توجه داشته باشد این است که باید به اندازه غذا بخورد چرا که چاقی و اضافه وزن یکی از علل زمینه ساز بیماری دیابت است.

دوستوندی با اشاره به اينكه در مرکز دیابت همدان بیماران با برگه‌های ارجاع از متخصص جهت دریافت رژیم غذایی مراجعه می‌کنند اظهار داشت: ابتدا فرم یادآمد غذایی به بیماران ارائه مي‌شود تا برنامه غذایی 3 روزه خود را یادداشت کنند و علایق و رژیم بیمار مشخص شود سپس پرونده تغذیه‌ای برای هر بیمار تشکیل می‌شود و با ثبت قد و وزن و به دست آوردن نمایه توده بدنی و با توجه به آزمایشات رژیم اختصاصی برای هر فرد تهيه مي‌شود.

وي با بيان اينكه پس از تشکیل پرونده بیماران برای کنترل وزن و رژیم به صورت ماهیانه به مرکز دیابت مراجعه می‌کنند ادامه داد: در مشاوره‌های تغذیه‌ای به بیمار دیابتی آموزش داده مي‌شود که یک فرد دیابتی که بیماری‌اش را کنترل کرده می‌تواند همه چیز بخورد ولی باید تعادل و تنوع غذایی را رعایت کند.

كارشناس تغذيه مركز ديابت افزود: همچنين به بیماران آموزش داده مي‌شود که تعداد وعده‌های غذایی را افزایش و حجم غذای دریافتی را کاهش دهند.

دوستوندي با بيان اينكه نکته دیگه اینکه بیمار دیابتی باید همراه خانواده و مانند آنها سر یک سفره غذا بخورد و به نکاتی توجه داشته باشد اين نكات را شامل:

1-به منظور کنترل قند خون روزانه 6 وعده غذا شامل 3 وعده غذای اصلی (صبحانه، ناهار و شام) و 3 میان وعده توصیه می‌شود.

2-مصرف میان وعده قبل از خواب از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا از کاهش قندخون در طول شب جلوگیری می‌کند.

3-در هر وعده غذایی و در طول روز از گروه های غذایی مختلف استفاده کنند.

4-همراه هر وعده غذایی از سبزیجات تازه استفاده کنند.

5- از لبنیات کم چرب استفاده کنند.

6-در طول روز حداقل 8 لیوان آب بنوشند.

7-نان های سبوس دار مثل سنگک و تافتون و بربری را جایگزین نان لواش و باگت کنند.

8-از میوه های تازه به جای آب میوه استفاده کنند.

9-روغن جامد و نباتی را حذف و از روغن‌های مایع گیاهی و روغن زیتون در برنامه غذایي‌شان استفاده کنند.

10-مواد غذایی حاوی فیبر زیاد را جایگزین انواع تنقلات شیرین و پرچرب کنند؛ دانست.

کارشناس تغذیه مرکز دیابت در پایان خاطر نشان کرد: یک بیمار دیابتی باید جهت داشتن یک برنامه غذایی مناسب حتماً به متخصصین تغذیه مراجعه کند.

 


١٤:٢٣ - دوشنبه ٢٧ آبان ١٣٩٢    /    شماره : ١٤٢٠٢    /    تعداد نمایش : ١٠٦٦


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: