شنبه ٠١ مهر ١٣٩٦
ارتباط با ما
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 201171
 بازدید امروز : 770
 کل بازدید : 11101260
 بازدیدکنندگان آنلاين : 6
 زمان بازدید : 1/6431
صفحه اصلي > وب دا همدان > آرشيو اخبار > اخبار سلامت  


  چاپ        ارسال به دوست

مسموميت غذايي با سالمونلا

سالمونلا باكتري خطرناكی است كه در روده حيوان و انسان زندگي و رشد مي‌كند و زمينه مسمويت غذايي را به وجود می‌آورد.

همه غذاهاي خام با منشأ حيواني، گوشت، مرغ، شير و لبنيات، تخم‌مرغ و غذاهاي دريايي مي‌توانند آلوده به باكتري سالمونلا باشند همچنين بعضي ميوه‌ها و سبزيجات ممکن است اين باكتري را داشته باشند.

عفونت‌هاي خفيف و شديد مي‌تواند انسان‌هاي در معرض خطر را از بين ببرد ولي راه‌هايي براي پيشگيري از اين عفونت‌ها وجود دارد که به آنها اشاره می‌شود.

پختن باعث از بين رفتن باكتري سالمونلا مي‌شود در حالي كه شستن ميوه و سبزي‌ها باعث نابودي اين باكتري نمي‌شود و بهتر است از مصرف ميوه‌ها و سبزي‌هاي كهنه و پير صرفنظر كنيم و هشدار مقام‌هاي بهداشتي را در مورد پرهيز از مصرف بعضي غذاها جدي بگيريم و از مصرف آنها خودداري كنيم.

باكتري سالمونلا در روده حيوانات خانگي از جمله لاك‌پشت، ما‌ر و جوجه پرندگان بيشتر از حيوانات ديگر يافت مي‌شود و مدفوع آنها داراي اين باكتري است. هميشه پس از دست زدن به حيوانات و مدفوع آنها باید دست‌ها را با آب گرم و صابون خوب شست.

انجمن كنترل بيماري‌ها (CDC) در خصوص شيوع سالمونلا در جوجه‌ها هشدار داده است. اين بيماري در بهار هر سال شیوع می‌یابد چراکه پدر و مادرها در اين فصل براي فرزندانشان جوجه مي‌خرند و با اين كار، باكتري سالمونلا را به خانه مي‌آورند.

انجمن كنترل بيماري‌ها به والدين كودكان كمتر از پنج سال توصيه مي‌كند كه از خريدن و يا دست زدن به جوجه مرغ و يا اردك خودداري كنند.

دل درد، گرفتگي عضلات شكمي، اسهال و تب از علائم آشكار آلودگي به اين باكتري است كه معمولا 12 تا 72 ساعت پس از ورود باکتری ظاهر مي‌شود.

بيشتر مبتلايان بدون روش‌هاي درماني در مدت چهار تا هفت روز بهبود می‌یابند. افرادي كه داراي اسهال شديد هستند، نياز به جبران مايعات از دست رفته دارند. اين مايعات را مي‌توان از طريق داخل وريدي به بدن رساند.

درمان با آنتي‌بيوتيك در كودكان، افراد ضعيف و مسن به دليل قوي عمل كردن باكتري سالمونلا نتيجه‌بخش است. همیشه براي درمان، آنتي‌بيوتيك توصيه نمي‌شود ولي اگر باكتري روده را عفوني كرده باشد مصرف آنتي‌بيوتيك لازم است.

انجمن غذا و داروي امريكا (FDA) براي جلوگيري از آلودگي ناشي از ميوه‌ها و سبزيجات توصيه كرده است كه پیش و پس از دست زدن به میوه‌ها و سبزیجات، دستان را با‌ آب و صابون شست. بهتر است ميوه‌ها و سبزيجات در آب كاسه يا سينك شسته نشود بلكه آنها را به طور كامل زير شير آب تميز شست و از چاقو و تخته برش تميز استفاده كرد.

 

تنظيم: مهندس جلال پورتقي، كارشناس مواد غذايي معا‌ونت غذا و داروی دانشگاه


١١:٠٧ - 1393/06/11    /    شماره : ١٩٢٤٨    /    تعداد نمایش : ٥٥٢


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: