رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب استان همدان گفت: عمده مشکلات قضایی مربوط به بیماران آلزایمر ریشه در ناآگاهی افراد و اطرافیان آنها دارد که باید تلاش کنیم به حداقل برسد.
حجتالاسلام و المسلمین پیرمحمد احمدوند در همایش آلزایمر که با مشارکت انجمن آلزایمر و دانشگاه علوم پزشکی همدان برگزار شده بود اظهار کرد: آلزایمر از جمله بیماریهایی است که در سالهای اخیر شکل دیگری به خود گرفته بنابراین آگاهی از تبعات قضایی عملکرد و رفتار مبتلایان به این بیماری برای آنها و اطرافیانشان ضروری است.
وی افزود: در قانون مدنی 3 دسته از افراد در تصرف اموال ممنوع هستند که عبارتند از صغار، مجانین و غیررشید چون تصرفات آنها غیرعاقلانه بوده و تفکر اقتصادی پشت آن نیست.
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب استان همدان تصریح کرد: از آنجا که بیماران مبتلا به آلزایمر معمولا قدرت تصمیمگیری در خصوص اموال خود را ندارند در زمره گروه سوم یعنی غیررشید منظور میشوند.
وی با بیان اینکه تقسیم مسئولیت مدنی و جزایی در مورد این افراد در مورد خود آنها و افراد مرتبط با آنها قابل بحث و بررسی است گفت: قیّم یا سرپرست امور اقتصادی آنها از جمله کسانی هستند که باید نسبت به قوانین مرتبط با این نوع بیماران آشنایی داشته باشند چراکه پیامدهای و آثار متعددی میتواند بر دخل و تصرفات مالی آنها مترتب باشد.
حجتالاسلام و المسلمین احمدوند بیان کرد: طبق ماده 104 قانون امور حسبی چنانچه فرد از اداره اموال خود عاجز باشد میتواند از دادگاه تقاضای امین برای اموال خود کند بنابراین میتوان به این شیوه از بروز بسیاری مشکلات قضایی در رابطه با فرد مبتلا به آلزایمر جلوگیری کرد.
در ادامه سرهنگ حیدر ملیجانی رئیس اداره قضایی پلیس پیشگیری نیز در رابطه با رعایت احتیاط و چارچوبهای لازم در بیماران مبتلا به آلزایمر نکاتی را متذکر شد.
وی تأکید کرد: برای جلوگیری از بروز مشکلاتی چون گم شدن فرد بیمار، بهتر است خانواده وی همواره آدرس، نام و نام خانوادگی و یک شماره تلفن در جیب فرد قرار دهند.
رئیس اداره قضائی پلیس پیشگیری ادامه داد: یکی دیگر از نکاتی که در مورد این بیماران باید رعایت شود این است که از آراستن آنها به طلا و اشیا قیمتی یا همراه داشتن پول نقد که ممکن است طمع سارقان و طمّاعان را برانگیزد اجتناب شود.
