سال اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی
یکشنبه 05 مهر 1405
دانشگاه علوم پزشکی همدان
  • تاریخ انتشار : 1405/07/04 - 12:35
  • تعداد بازدیدکنندگان خبر : 50
  • زمان مطالعه : 17 دقیقه

صوفی: نباید اجازه دهیم نخبگان پزشکی به فکر خروج از کشور باشند

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در برخی حوزه‌ها با استانداردهای مورد انتظار فاصله داریم، افزود: دانش آموزان و  دانشجویان در برخی مدارس  به خصوص مدارس حوزه‌های آموزشی به خصوص با حداقل امکانات تحصیل می‌کنند و باید توجه ویژه‌ای به زیرساخت‌ها و امکانات آموزشی داشته باشیم تا نخبگان و نیروهای توانمند کشور، دغدغه خروج از کشور را نداشته باشند.

DSC05070

به گزارش وبدا در همدان، روز شنبه چهارم شهریورماه و هم‌زمان با نخستین روز بازگشایی دانشگاه علوم پزشکی همدان، دکتر عباس صوفی، نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، با حضور در دانشگاه علوم پزشکی همدان از بخش‌های مختلف این مجموعه بازدید کرد.

در حاشیه این بازدید، دکتر صوفی با معاونان دانشگاه، رئیس دانشکده پزشکی و جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه دیدار و گفت‌وگو کرد و در جریان مهم‌ترین مسائل، چالش‌ها و نیازهای دانشگاه در حوزه‌های آموزشی، درمانی، پژوهشی، دانشجویی و زیرساختی قرار گرفت.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به چالش‌های پیش‌روی دانشگاه علوم پزشکی همدان، بر ضرورت ارتقای کیفیت آموزش، تقویت زیرساخت‌های درمانی، حمایت از اعضای هیئت علمی و جلوگیری از مهاجرت نخبگان تأکید کرد.

مهندس عباس صوفی اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی همدان در حوزه آموزش با چالش‌هایی مواجه است و باید تلاش کنیم دانشجویان و اعضای هیئت علمی بدون دغدغه‌های جانبی، تمرکز خود را بر آموزش و پژوهش قرار دهند.

وی با بیان اینکه در برخی حوزه‌ها با استانداردهای مورد انتظار فاصله داریم، افزود: دانش‌آموزان و دانشجویان در برخی مدارس، به‌خصوص مدارس خاص، با حداقل امکانات تحصیل می‌کنند و باید توجه ویژه‌ای به زیرساخت‌ها و امکانات آموزشی داشته باشیم تا نخبگان و نیروهای توانمند کشور، دغدغه خروج از کشور را نداشته باشند.

صوفی ادامه داد: نمی‌توان پزشکی تربیت کرد که قرار است در آینده با تجهیزات پیشرفته و به‌روز کار کند، اما در دوران تحصیل فرصت کار با تجهیزات و امکانات مناسب را نداشته باشد؛ بنابراین ارتقای کیفیت آموزش پزشکی باید یکی از اولویت‌های جدی دانشگاه باشد.

ضرورت ارتقای جایگاه دانشگاه علوم پزشکی همدان

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس با تأکید بر ضرورت ارتقای جایگاه دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: باید دانشگاه‌های تراز اول کشور و حتی مراکز موفق در حوزه آموزش و درمان را به‌عنوان الگو مورد توجه قرار دهیم و کیفیت آموزش و خدمات را با آن‌ها مقایسه کنیم.

صوفی با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی و علمی همدان اظهار کرد: متأسفانه نتوانسته‌ایم آن‌گونه که باید از ظرفیت نام و جایگاه «ابن‌سینا» برای معرفی همدان و دانشگاه علوم پزشکی استفاده کنیم و لازم است این ظرفیت در حوزه‌های علمی، آموزشی و درمانی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به چالش‌های حوزه درمان نیز گفت: در حوزه درمان ضعف‌های جدی و زیرساختی داریم و باید برای رفع آن‌ها برنامه‌ریزی جدی انجام شود. همدان به یک بیمارستان جامع و مجهز نیاز دارد و در برخی تجهیزات درمانی نیز با کمبود مواجه هستیم که باید برطرف شود.

این مقام مسئول افزود: در حوزه تجهیزات پزشکی اقدامات خوبی انجام شده است؛ برای نمونه، دستگاه سنگ‌شکن تأمین شد و برای تجهیز بخش‌های مختلف بیمارستان‌ها نیز باید با جدیت بیشتری اقدام کنیم.

همچنین در بیمارستان فاطمیه، در حوزه تجهیزات مربوط به نوزادان، نیازمند توجه بیشتری هستیم.

ضرورت توسعه زیرساخت‌های درمانی همدان

وی با اشاره به ضرورت توسعه زیرساخت‌های درمانی استان بیان کرد: پروژه بیمارستان هزار تخت‌خوابی و اقدامات انجام‌شده در زمینه تأمین زمین، گام مهمی برای آینده درمان همدان است و باید این طرح با جدیت دنبال شود.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت تأمین تجهیزات پزشکی گفت: اختصاص اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومانی برای تأمین دستگاه پت‌اسکن نشان‌دهنده اهمیت این موضوع است و باید از ظرفیت‌های ملی برای تأمین تجهیزات مورد نیاز دانشگاه و بیمارستان‌های استان استفاده کنیم.

صوفی همچنین بر ضرورت بهبود هتلینگ بیمارستان‌ها تأکید کرد و گفت: تجهیز بیمارستان‌ها و ارتقای هتلینگ باید در اولویت قرار گیرد تا کیفیت خدمات ارائه‌شده به مردم افزایش یابد.

پیگیری ملی برای حل مشکلات دانشگاه علوم پزشکی

وی با بیان اینکه توسعه دانشگاه علوم پزشکی همدان نیازمند پیگیری مستمر در سطح ملی است، اظهار کرد: اگر ارتباط مؤثر و مستمری با تهران و مجموعه‌های تصمیم‌گیر نداشته باشیم، نمی‌توانیم به بالندگی مورد انتظار دست پیدا کنیم. باید برای جذب اعتبارات بیشتر و حل مشکلات دانشگاه، پیگیری‌های جدی‌تری انجام شود.

این مقام مسئول افزود: در حوزه آموزش، بهداشت و درمان پیگیری‌های زیادی انجام شده است، اما در برخی موارد زمان را از دست داده‌ایم و باید با برنامه‌ریزی دقیق‌تر و پیگیری مستمر، مسائل و مشکلات را برطرف کنیم.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس همچنین بر استفاده از ظرفیت مولدسازی تأکید کرد و گفت: در حوزه مولدسازی باید اقدامات اساسی صورت گیرد و از ظرفیت املاک و زمین‌های دانشگاه برای توسعه زیرساخت‌ها استفاده شود.

توجه به معیشت اعضای هیئت علمی و کارکنان

صوفی با اشاره به ضرورت توجه به وضعیت اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: در کنار رسیدگی به مسائل اعضای هیئت علمی، کارکنان دانشگاه نیز باید مورد توجه قرار گیرند و نباید مسائل معیشتی و رفاهی آن‌ها مورد غفلت واقع شود.

وی ادامه داد: می‌توان از ظرفیت زمین‌های پردیس‌های دانشگاه برای ساخت مجموعه‌های مسکونی و تعاونی مسکن اعضای هیئت علمی و کارکنان استفاده کرد و این موضوع نیز در چارچوب ظرفیت‌های قانونی باید مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.

ضرورت توجه به مشکلات نیروهای شرکتی

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس همچنین با اشاره به مسائل نیروهای شرکتی دانشگاه گفت: مشکلات این نیروها باید مورد توجه قرار گیرد و پرداخت به‌موقع مطالبات آن‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است. دانشگاه علوم پزشکی نیز باید در حوزه درمان و تأمین نیروی انسانی مورد نیاز، توجه ویژه‌ای داشته باشد.

صوفی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات حوزه بیمه درمانی گفت: در زمینه تأمین خدمات مناسب بیمه درمانی هنوز با واقعیت‌های جامعه فاصله داریم. یکی از دغدغه‌های جدی مردم، افزایش هزینه‌های دارویی و درمان است و لازم است در حوزه بیمه و پوشش هزینه‌های درمانی اقدامات مؤثرتری انجام شود.

عبور از شرایط اقتصادی دشوار با همدلی و پیگیری

وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور اظهار کرد: شرایط فعلی کشور از نظر اقتصادی و درآمدی، شرایط ویژه‌ای است و باید با برنامه‌ریزی و همدلی از این مقطع عبور کنیم.

صوفی تأکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی همدان ظرفیت‌های قابل توجهی دارد و باید با پیگیری مسائل و مشکلات، استفاده از ظرفیت‌های ملی و استانی و حمایت از اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان، زمینه ارتقای جایگاه دانشگاه در حوزه آموزش، پژوهش و درمان را فراهم کنیم.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی همدان: فضای آموزشی پاسخگوی افزایش پذیرش دانشجو نیست

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در این دانشگاه، گفت: فضای آموزشی دانشگاه، به‌ویژه در بیمارستان‌ها، محدود است و با توجه به افزایش پذیرش دانشجو، توسعه فضاهای آموزشی باید با جدیت دنبال شود.

دکتر عباس شکری نیز اظهار کرد: حضور مسئولان و نمایندگان در نخستین روز بازگشایی دانشگاه و توجه به حوزه آموزش، نشان‌دهنده اهمیت این حوزه است و می‌تواند زمینه‌ساز پیگیری مسائل و چالش‌های آموزشی دانشگاه باشد.

وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی همدان از جایگاه علمی مناسبی برخوردار است، افزود: این دانشگاه در ردیف دانشگاه‌های علوم پزشکی تیپ دو قرار دارد و در حال حاضر در بسیاری از رشته‌های علوم پزشکی امکان پذیرش دانشجو وجود دارد.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: این دانشگاه دارای ۱۰ دانشکده است و در شهرستان‌های ملایر و نهاوند نیز دانشکده‌ها و ظرفیت‌های آموزشی فعال هستند و در رشته‌های مختلف دانشجو پذیرش می‌شود.

شکری با اشاره به وضعیت نیروی انسانی دانشگاه گفت: در حال حاضر ۷ هزار و ۵۳۶ دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی همدان مشغول به تحصیل هستند و تعداد اعضای هیئت علمی دانشگاه نیز ۵۷۸ نفر است.

وی یکی از چالش‌های مهم دانشگاه را کمبود فضای آموزشی عنوان کرد و افزود: فضای آموزشی در بیمارستان‌ها بسیار محدود است و کلاس‌های درس نیز با مشکلاتی مواجه هستند. با توجه به افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو و پذیرش‌های ۳۶۰ نفری در ترم‌های پایین، لازم است از فرصت موجود برای توسعه و افزایش فضاهای آموزشی استفاده کنیم.

ساختار سازمانی دانشگاه نیازمند بازنگری است

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی همدان همچنین با اشاره به ساختار تشکیلاتی دانشگاه‌ها، گفت: ساختار سازمانی معاونت‌ها در دانشگاه‌های علوم پزشکی نیازمند بازنگری است و تشکیلات فعلی مربوط به حدود ۱۵ تا ۲۰ سال گذشته است و متناسب با شرایط و توسعه فعلی دانشگاه‌ها تغییر نکرده است.

دکتر شکری افزود: در بیشتر دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز این مسئله وجود دارد و اصلاح و تصویب ساختار تشکیلاتی جدید می‌تواند به بهبود فرآیندهای مدیریتی و اجرایی دانشگاه کمک کند.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت حقوق اعضای هیئت علمی اظهار کرد: حقوق اعضای هیئت علمی با افزایش‌هایی همراه بوده، اما برخی مسائل و مشکلات مرتبط با آن همچنان وجود دارد و بخشی از این چالش‌ها به دلیل فرآیندهای اداری و بودجه‌ای، حدود هشت ماه است که تعیین تکلیف نشده است.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به ضرورت توجه به بودجه آموزش گفت: باید در تدوین بودجه سال آینده، مسائل و نیازهای دانشگاه‌های علوم پزشکی، به‌ویژه در حوزه آموزش، مورد توجه قرار گیرد.

دکتر شکری در پایان با اشاره به محدودیت منابع مالی گفت: ردیف‌های بودجه‌ای اختصاص‌یافته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نقش تعیین‌کننده‌ای در پیشبرد برنامه‌های دانشگاه دارد و با توجه به اینکه در تخصیص منابع، حوزه درمان و دارو از اولویت‌های مهم هستند، لازم است برای تقویت و تأمین منابع حوزه آموزش نیز توجه ویژه‌ای صورت گیرد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان: دو سوم دانشجویان دانشگاه غیربومی هستند

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به افزایش نیازهای دانشجویان در حوزه‌های رفاهی و دانشجویی، گفت: حدود دو سوم دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان غیربومی هستند و تأمین خوابگاه و رفع نیازهای اولیه و مالی این دانشجویان از مهم‌ترین دغدغه‌های حوزه دانشجویی است.

دکتر سیده زهرا اصغری نیز اظهار کرد: با توجه به تعداد بالای دانشجویان غیربومی، دانشگاه باید برای تأمین محل اسکان و رفع نیازهای اولیه دانشجویان برنامه‌ریزی جدی داشته باشد.

وی افزود: حدود ۴۰ درصد دانشجویان دانشگاه را دانشجویان رشته پزشکی تشکیل می‌دهند و بخش قابل توجهی از ظرفیت دانشجویی دانشگاه مربوط به دانشجویان غیربومی است؛ بنابراین تأمین زیرساخت‌های رفاهی و خوابگاهی متناسب با این جمعیت ضروری است.

ظرفیت خوابگاهی دانشگاه

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به ظرفیت خوابگاه‌های دانشگاه گفت: در مجموع حدود ۴ هزار و ۲۰۰ ظرفیت خوابگاهی در دانشگاه وجود دارد و با برنامه‌ریزی انجام‌شده تلاش شده است دانشجویان واجد شرایط برای اسکان با مشکل مواجه نباشند.

دکتر اصغری افزود: دانشگاه دارای هشت خوابگاه دولتی است که حدود ۳ هزار و ۵۰۰ نفر ظرفیت دارد؛ تلاش شده است دانشجویان شهریه‌پرداز و دولتی در زمینه اسکان بلاتکلیف نمانند.

وی ادامه داد: با توجه به افزایش جمعیت دانشجویی، باید از ظرفیت‌های موجود استان برای توسعه خوابگاه‌ها استفاده کنیم؛ همچنین استفاده از ظرفیت مولدسازی می‌تواند زمینه توسعه فضاهای خوابگاهی دانشگاه را فراهم کند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: در صورت فراهم شدن مقدمات لازم، امکان ایجاد خوابگاهی با ظرفیت حدود ۲ هزار نفر در پردیس دانشگاه وجود دارد که می‌تواند بخش قابل توجهی از مشکلات حوزه اسکان دانشجویان را برطرف کند.

ضرورت توجه به رزیدنت‌ها و دانشجویان پزشکی

دکتر اصغری با اشاره به ضرورت توجه ویژه به وضعیت رزیدنت‌ها گفت: باید از ظرفیت‌های استانی برای تأمین نیازهای رزیدنت‌ها استفاده شود؛ چراکه این کادر در خط مقدم ارائه خدمات درمانی قرار دارند و حمایت از آن‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی همچنین به اقدامات انجام‌شده در سال گذشته برای توسعه ظرفیت‌های دانشجویی اشاره کرد و گفت: برای افزایش ظرفیت و توسعه فضاهای مورد نیاز دانشجویان، اقداماتی انجام شده و باید این روند با جدیت ادامه پیدا کند.

افزایش هزینه غذای دانشجویی

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان یکی دیگر از چالش‌های این حوزه را افزایش هزینه‌های غذا عنوان کرد و افزود: قیمت قراردادهای مربوط به تأمین غذای دانشجویی افزایش چشمگیری داشته است و تأمین منابع مالی مورد نیاز برای غذای دانشجویان باید مورد توجه قرار گیرد.

دکتر اصغری ادامه داد: در برخی بازه‌های زمانی با کمبود منابع مواجه می‌شویم و لازم است اعتبارات حوزه دانشجویی متناسب با نیازهای واقعی دانشگاه پیش‌بینی و تخصیص داده شود.

وی با اشاره به شرایط اقتصادی سال جاری گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال سال سخت‌تری برای دانشگاه‌ها باشد؛ بنابراین ضروری است بخشی از اعتبارات مورد نیاز دانشگاه‌ها به‌صورت پایدار و مستمر در نظر گرفته شود.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: سازمان برنامه و بودجه باید برای اداره دانشگاه‌ها اعتبار جاری مناسب در نظر بگیرد و برای هزینه‌های مرتبط با زندگی و رفاه دانشجویان نیز منابع مشخصی پیش‌بینی شود.

اصغری در پایان تأکید کرد: دانشگاه‌ها در حوزه‌های مختلف نیازهای متعددی دارند و لازم است سازوکاری ایجاد شود تا مشکلات و نیازهای دانشگاه‌ها با سرعت بیشتری در دستگاه‌های مختلف پیگیری و برطرف شود.

سرپرست معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی همدان: مطالبات بیمه‌ای دانشگاه باید تعیین تکلیف شود

سرپرست معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به چالش‌های مالی دانشگاه، گفت: یکی از مسائل عمده دانشگاه علوم پزشکی همدان، مطالبات انباشته از بیمه‌هاست که پرداخت آن می‌تواند بخش قابل توجهی از مشکلات مالی دانشگاه را کاهش دهد.

دکتر سید عابدین حسینی‌آهنگری اظهار کرد: برای پیگیری مشکلات دانشگاه باید مسائل عمده را دسته‌بندی و برای هر یک، راهکار مشخصی تعریف کنیم.

وی با اشاره به مطالبات دانشگاه از بیمه‌ها افزود: حجم مطالبات بیمه‌ای دانشگاه قابل توجه است و در سال گذشته به‌صورت ماهانه حدود ۱۷۰ میلیارد تومان به این مطالبات اضافه می‌شد که این رقم در سال جاری به حدود ۳۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.

سرپرست معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: لازم است مطالبات مربوط به سال جاری به‌صورت منظم پرداخت شود، هرچند پرداخت بخشی از مطالبات به‌تنهایی مشکلات زیرساختی دانشگاه را برطرف نمی‌کند و باید برای حل ریشه‌ای مسائل نیز برنامه‌ریزی شود.

وی با اشاره به مطالبات سال گذشته دانشگاه گفت: پرداخت مطالبات سال گذشته نیز در دستور کار قرار دارد و پیگیری‌ها برای تعیین تکلیف و وصول این مطالبات در حال انجام است.

تأمین منابع حقوق نیروهای شرکتی

دکتر حسینی‌آهنگری یکی دیگر از چالش‌های دانشگاه را تأمین منابع حقوق نیروهای شرکتی عنوان کرد و گفت: ماهانه حدود ۱۶۰ میلیارد تومان برای پرداخت حقوق نیروهای شرکتی از محل منابع دانشگاه اختصاص می‌یابد که فشار قابل توجهی بر منابع مالی دانشگاه وارد می‌کند.

وی افزود: ضروری است این موضوع در بودجه سال ۱۴۰۶ مورد توجه قرار گیرد تا منابع مشخصی برای پرداخت حقوق نیروهای شرکتی پیش‌بینی شود و گردش مالی دانشگاه امکان مدیریت بهتر منابع را فراهم کند.

سرپرست معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی همدان همچنین بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های موجود برای تعمیر و بهسازی مراکز آموزشی و بهداشتی تأکید کرد و گفت: بخشی از منابع باید به نگهداری، تعمیر و بهسازی این مراکز اختصاص پیدا کند؛ چراکه استمرار ارائه خدمات مطلوب بدون توجه به زیرساخت‌ها امکان‌پذیر نیست.

ضرورت تقویت درآمدهای اختصاصی دانشگاه

دکتر حسینی‌آهنگری با اشاره به اهمیت درآمدهای اختصاصی دانشگاه اظهار کرد: تخصیص منابع در بخش درآمدهای اختصاصی و همچنین تأمین اعتبار برای نگهداری و توسعه زیرساخت‌ها می‌تواند کمک قابل توجهی به دانشگاه علوم پزشکی همدان داشته باشد.

وی افزود: دانشگاه برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای و حفظ زیرساخت‌های موجود، به منابع مالی پایدار نیاز دارد و باید در بودجه‌ریزی، شرایط واقعی دانشگاه‌های علوم پزشکی مورد توجه قرار گیرد.

راه‌اندازی پت‌اسکن بیمارستان سرطان و انکولوژی

سرپرست معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه با اشاره به پروژه بیمارستان سرطان و انکولوژی گفت: راه‌اندازی دستگاه پت‌اسکن این مرکز در حال پیگیری است و برنامه‌ریزی شده است که این دستگاه تا پایان آبان یا اوایل آذرماه راه‌اندازی شود.

دکتر حسینی‌آهنگری با بیان اینکه بیمارستان برای تکمیل و بهره‌برداری از ظرفیت‌های خود به منابع مالی نیاز دارد، خاطرنشان کرد: تأمین منابع مورد نیاز این مجموعه باید در اولویت پیگیری قرار گیرد تا بتوان از ظرفیت ایجادشده در حوزه تشخیص و درمان سرطان به شکل مطلوب استفاده کرد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان: ارتقای آموزش و درمان در کنار یکدیگر دنبال می‌شود

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر ضرورت توجه هم‌زمان به حوزه آموزش و درمان، گفت: ارتقای کیفیت آموزش پزشکی و توسعه خدمات درمانی باید در کنار یکدیگر دنبال شود تا زمینه ارائه خدمات مطلوب‌تر به مردم و تربیت نیروهای متخصص فراهم شود.

دکتر امیرحسین یزدی نیز اظهار کرد: بخش قابل توجهی از کادر دانشگاه را اعضای هیئت علمی تشکیل می‌دهند و این ظرفیت علمی در کنار دستیاران پزشکی و اینترن‌ها می‌تواند نقش مهمی در ارائه خدمات درمانی داشته باشد.

وی افزود: توجه به مسائل آموزشی، رفاهی و معیشتی دستیاران و پزشکان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ چراکه فراهم کردن شرایط مناسب برای این گروه، علاوه بر ارتقای کیفیت آموزش، می‌تواند به افزایش کیفیت و حجم خدمات درمانی ارائه‌شده به مردم نیز کمک کند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به شرایط دستیاران و اینترن‌ها گفت: باید شرایط آموزشی و رفاهی این گروه بهبود پیدا کند تا بتوانند با انگیزه و تمرکز بیشتری در بیمارستان‌ها فعالیت کنند و در کنار فرآیند آموزش، خدمات درمانی بیشتری به بیماران ارائه شود.

دکتر یزدی همچنین بر ضرورت تأمین تجهیزات مورد نیاز گروه‌های آموزشی و پژوهشی تأکید کرد و گفت: برای حرکت رو به جلو در حوزه‌های آموزش و درمان، نیازمند تجهیزات مناسب و به‌روز هستیم و باید نیازهای گروه‌های آموزشی و پژوهشی در این زمینه تأمین شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر زیرساخت‌های آموزشی، درمانی و پژوهشی در کنار یکدیگر تقویت شوند، دانشگاه علوم پزشکی همدان می‌تواند هم در تربیت نیروی متخصص و هم در ارائه خدمات درمانی به مردم، گام‌های مؤثرتری بردارد.

رئیس دانشکده پزشکی همدان: افزایش ظرفیت پزشکی باید متناسب با زیرساخت‌های آموزشی و درمانی باشد

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی، گفت: افزایش تعداد دانشجویان باید متناسب با امکانات آموزشی، درمانی و رفاهی دانشگاه باشد؛ چراکه توسعه کمی بدون تأمین زیرساخت‌های لازم، فرآیند آموزش پزشکی را با چالش مواجه می‌کند.

دکتر بیژن حیدری در این دیدار اظهار کرد: در سال‌های اخیر ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی افزایش یافته، اما متناسب با این افزایش، تجهیزات و امکانات آموزشی و رفاهی توسعه پیدا نکرده است.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین چالش‌های دانشکده پزشکی، کمبود فضای آموزشی و درمانی است. بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه باید هم‌زمان پاسخگوی نیاز بیماران و نیازهای آموزشی دانشجویان، کارورزان و دستیاران باشند و افزایش تعداد دانشجویان بدون توسعه این فضاها، فشار بیشتری بر بیمارستان‌ها وارد می‌کند.

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به محدودیت امکانات آموزشی در بیمارستان‌ها گفت: در برخی بخش‌ها تعداد بالای دانشجویان در کنار تخت‌های بیمار و فضای محدود آموزشی، شرایط مطلوبی برای آموزش عملی ایجاد نمی‌کند و لازم است تعداد دانشجویان، ظرفیت تخت‌های آموزشی، تعداد اعضای هیئت علمی و امکانات بیمارستانی به‌صورت هم‌زمان مورد توجه قرار گیرد.

 

  • گروه خبری : حوزه ریاست
  • خبرنگار :
کلمات کلیدی
خانم   صفی زاده
خبرنگار

خانم صفی زاده

تصاویر

DSC04987 DSC04980 DSC04954 DSC04989 DSC05004 DSC05013 DSC05015 DSC05021 DSC04995 DSC05027 DSC05042 DSC05043 DSC04991 DSC05077 DSC05097 DSC05071 DSC05062 3_1 1_1 2 5 4_1

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آدرس
شماره تلفن: ۰۸۱۳۱۳۱۵۰۲۵
نشانی::همدان، میدان پژوهش، خیابان شهید فهمیده، ستاد دانشگاه علوم پزشکی، طبقه ۵
 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 18533
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 6649211
تعداد کاربران بر خط 34