• تاریخ انتشار : 1403/03/20 - 11:10
مسئول و پزشک کلینیک ترک سیگار مرکز قلب و عروق فرشچیان به مناسبت هفته بدون دخانیات عنوان کرد:

حفاظت از کودکان و نوجوانان در برابر دخانیات را جدی بگیریم

مسئول و پزشک کلینیک ترک سیگار مرکز آموزشی و درمانی قلب و عروق فرشچیان تأکید کرد: حفاظت از کودکان و نوجوانان در برابر دخانیات را جدی بگیریم.

به گزارش وب‌دا همدان به نقل از روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی قلب و عروق فرشچیان، دکتر زهرا صنائی متخصص پزشکی پیشگیری و اجتماعی  که در حال حاضر به عنوان مسوول و پزشک کلینیک ترک سیگار بیمارستان قلب و عروق فرشچیان مشغول فعالیت است، در گفتگویی  کوتاه به مناسبت هفته بدون دخانیات، در خصوص اهمیت حفاظت از کودکان در برابر دخانیات به بیان مواردی به شرح ذیل پرداخت:

وی در این گفتگو دلیل نامگذاری این روز  و شعار امسال گفت:دلیل اهمیت موضوع دخانیات و اثرات مضر آن بر سلامت انسان ها و محیط زیست، 31 می به عنوان روز جهانی بدون دخانیات در نظر گرفته شده است امسال نیز با در نظر گرفتن کودکان به عنوان یک گروه مهم در معرض خطر، شعار سال 2024 سازمان جهانی بهداشت ، "حفاظت از کودکان در برابر مداخلات صنعت دخانیات" می باشد

دکتر صنائی افزود: در همین راستا  از سوی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کشور  شعار ملی "حفاظت از کودکان و نوجوانان در برابر دخانیات؛ حق و مسئولیت همگانی" در نظر گرفته شده است.

وی با تاکید بر اهمیت اقدامات پیشگیرانه در خصوص عدم مصرف دخانیات توسط کودکان و نوجوانان بیان کرد:  در خصوص اهمیت پیشگیری از شروع مصرف دخانیات، والدین باید این نکته را مد نظر داشته باشند که تقریبا 80 درصد افرادی که مصرف سیگار را در نوجوانی آغاز می کنند به سیگار کشیدن تا بزرگسالی ادامه خواهند داد.

لذا مهمترین اقداماتی که والدین/سرپرست کودکان و نوجوانان در خصوص پیشگیری از مصرف دخانیات می توانند انجام دهند به شرح زیر است:

• خود والدین یا سرپرست کودکان در صورت مصرف دخانیات جهت ترک اقدام نمایند زیرا کودکان در مواجه با این دسته از والدین یا سرپرست ها که دخانیات مصرف نمی کنند یا به صورت موفقیت آمیزی آن را ترک کرده اند بسیار کمتر احتمال دارد که مصرف دخانیات را شروع کنند.
  • محیط خانه را از وجود محصولات دخانی پاک نمایند زیرا نبود محصولات دخانی در خانه حتی زمانی که والدین مصرف دخانیات را دارند می تواند در پیشگیری از شروع مصرف موثر باشد.
  • والدین/سرپرست کودکان باید به صورت واضح و محکم پیام هایی را در خصوص عدم مصرف دخانیات به کودکان ارائه نمایند.
  • باید در خصوص عدم مصرف محصولات جدید دخانی (سیگارهای الکترونیک...) نیز به نوجوانان تاکید داشت.

مسئول و پزشک کلینیک ترک سیگار مرکز آموزشی درمانی قلب و عروق فرشچیان در خاتمه این گفتگو از آمادگی پذیرش عموم مراجعین برای ترک سیگار گفت و افزود: مراجعین می توانند روزهای دوشنبه از ساعت 9 صبح با مراجعه به کلینیک ترک سیگار بیمارستان قلب و عروق  فرشچیان، نسبت به ترک این عادت مضر اقدام و هر چه سریعتر زمینه پیشگیری از ابتلاء به بسیاری از بیماری ها، از جمله بیماری های قلبی  را فراهم سازند./خ

• گروه خبری : درمانی,اخبار سلامت,اخبار واحدها
زهرا خوش قیام