سال اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی
شنبه 19 اردیبهشت 1405
دانشگاه علوم پزشکی همدان
  • تاریخ انتشار : 1401/08/04 - 12:01
  • تعداد بازدیدکنندگان خبر : 98
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نان همدان سالم است

کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه گفت: طبق بررسی و آنالیزهای صورت گرفته در آزمایشگاه معاونت غذا و دارو، برخلاف مطالب طرح شده در شبکه های اجتماعی، نان همدان سالم است.
به گزارش پایگاه خبری وب‌دا در همدان، حمید‌رضا باب‌الحوائجی اظهار کرد: مطالبی مبنی بر وجود جوهر قند در نان در شبکه های اجتماعی به نقل از یکی از مسئولان بازنشر شده بود که این موضوع صحت ندارد.
وی توضیح داد: تیمی از بهداشت محیط مسئولیت نظارت بر وضعیت بهداشتی و کیفیت نان تولیدی در 2 هزار واحد نانوایی موجود در سطح استان را بر عهده دارند که این تیم سالانه از هر نانوایی چند نوبت بازدید و سرکشی می کنند.
کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه اضافه کرد: اعضای این تیم علاوه بر شاخص های بهداشتی از جمله بهداشت فردی، وضعیت بهداشت محیط و ابزار و تجهیزات اقدام به نمونه برداری از مواد اولیه و افزودنی ها می کنند.
باب الحوائجی با بیان اینکه نان تولیدی از نظر جوهر قند، جوش شیرین، نمک ، کپک و کیفیت ارزیابی می شود گفت: نیمه نخست امسال 528 مورد نمونه برداری از نان تولیدی در نانوایی های استان همدان صورت گرفت که این نمونه ها در آزمایشگاه ویژه معاونت غذا و دارو این استان آنالیز شد.
وی افزود: هیچ اثری از استفاده از جوهر قند در نان تولیدی مشاهده نشد و اخبار منتشره مبنی بر استفاده از جوهر قند در نانوایی های به طور کامل بی اساس و نادرست است.
کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه اضافه کرد: از نظر جوش شیرین نیز در حال رسیدن این رقم به صفر هستیم یعنی از 528 نمونه برداری صورت گرفته تنها در هفت مورد جوش شیرین مشاهده شده است.
باب الحوائجی ادامه داد: میزان استاندارد نمک مصرفی در نان یک درصد تعیین و این موضوع به نانوایی ها ابلاغ شده است بنابراین در صورت تخلف متصدی نانوایی به مرجع قضایی معرفی می شود.
وی اظهار داشت: هر فرد به طور متوسط روزانه 400 گرم نان مصرف می کند که در صورت وجود 2 گرم نمک میزان نمک مصرفی روزانه هر فرد تنها از طریق نان به هشت گرم می رسد که دانشگاه علوم پزشکی سعی در کاهش آن به سه تا چهار گرم داشته است.
کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه گفت: میزان استفاده از نمک برای پخت نان در برخی از شهرستان ها از استاندارد تعیین شده بالاتر است که مقرر شد جریمه پیش بینی شده برای این نوع تخلف افزایش یابد تا بازدارنده باشد.
باب‌الحوائجی خاطر‌نشان کرد: سفیدی و تیرگی نان بستگی به درصد سبوس موجود در آن دارد و هر چه نان تیره تر باشد میزان سبوس موجود در آن بیشتر است. 
  • گروه خبری : گروه های مطالب
  • خبرنگار :
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آدرس
شماره تلفن: ۰۸۱۳۱۳۱۵۰۲۵
نشانی::همدان، میدان پژوهش، خیابان شهید فهمیده، ستاد دانشگاه علوم پزشکی، طبقه ۵
 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 14129
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 3488391
تعداد کاربران بر خط 4