سال اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی
پنجشنبه 17 اردیبهشت 1405
دانشگاه علوم پزشکی همدان
  • تاریخ انتشار : 1405/01/31 - 10:16
  • تعداد بازدیدکنندگان خبر : 68
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیر تجهیزات و ملزومات پزشکی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان:

پایداری زنجیره تأمین تجهیزات پزشکی در شرایط بحران؛ بیش از ۱۳۰ عنوان بازدید از شبکه توزیع در استان همدان

مدیر تجهیزات و ملزومات پزشکی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان از اجرای گسترده برنامه‌های نظارتی و تأمینی برای حفظ پایداری خدمات درمانی در شرایط بحران خبر داد و اعلام کرد: شبکه رسمی توزیع استان با بیش از ۱۳۰ بازدید روزانه و میدانی مورد ارزیابی قرار گرفته است.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان، دکتر بهروز مراد حاصل با اشاره به شرایط خاص ناشی از جنگ در زنجیره تأمین اقلام حیاتی بیمارستانی اظهار کرد: در چنین شرایطی که دسترسی به ملزومات پزشکی ضروری با چالش مواجه شده بود، مدیریت نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاه با اجرای مجموعه‌ای از اقدامات پیشگیرانه و حین بحران، مانع از توقف ارائه خدمات مبتنی بر اقلام پزشکی در سطح استان شد.

وی افزود: نخستین گام در این مسیر، از ماه‌ها پیش با تدوین فهرست جامع ملزومات پزشکی راهبردی دانشگاه و ایندکس‌گذاری علمی آن برداشته شد تا امکان رصد دقیق موجودی، پایش میانگین مصرف اقلام استراتژیک و توزیع عادلانه آن‌ها در شرایط بحران فراهم شود؛ اقدامی که از انباشت غیرضروری اقلام جلوگیری کرده و استمرار خدمت‌رسانی را حتی در اوج بحران تضمین کرد.

مدیر تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاه با اشاره به تقویت ذخایر راهبردی تصریح کرد: در ادامه، نزدیک به ۵۰ نوع ملزومات راهبردی با اعتباری بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان تأمین و انبارهای پشتیبان بیمارستان‌ها تجهیز شد تا از بروز کمبودهای ناگهانی در شرایط حساس جلوگیری شود.

وی در بخش نظارت نیز به اقدامات گسترده انجام‌شده اشاره کرد و گفت: شبکه رسمی توزیع استان شامل تأمین‌کنندگان، تولیدکنندگان، توزیع‌کنندگان و عرضه‌کنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی، تحت نظارت مستمر قرار گرفت و بیش از ۱۳۰ بازدید میدانی روزانه از این مجموعه‌ها انجام شد. همچنین با انجام ۴۰۰ مورد رصد فعال در فضای مجازی، موارد تخلف شناسایی و از شکل‌گیری بازارهای غیررسمی جلوگیری شد؛ چرا که در شرایط بحران، فعالیت دلالان و محتکران یکی از تهدیدات جدی برای نظام سلامت محسوب می‌شود.

مراد حاصل ادامه داد: انبارهای مراکز درمانی نیز در ۲۷ نوبت مورد ارزیابی حضوری قرار گرفت و ضمن بررسی موجودی‌ها، کمبودهای احتمالی پیگیری و برطرف شد.

وی با اشاره به حمایت از تولید داخلی گفت: علاوه بر تسهیل در صدور پروانه‌های تولید و تمدید شش‌ماهه مجوزهای منقضی‌شده در دوران جنگ، ۱۵ فقره مجوز و پروانه جدید نیز صادر شد تا ضمن کاهش وابستگی به منابع خارجی، دسترسی به اقلام تولید داخل افزایش یابد.

به گفته وی، اطلاع‌رسانی فهرست اقلام مازاد، راکد و نزدیک به تاریخ انقضا در سطح استان و کشور به مراکز درمانی، از دیگر اقدامات مهم این حوزه بود که از هدررفت منابع جلوگیری کرده و زمینه بهره‌برداری بهینه از ظرفیت‌های موجود را فراهم ساخت؛ رویکردی که در شرایط تحریم و بحران، نمادی از مدیریت بهینه و جهادی منابع به شمار می‌رود.

مدیر تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاه همچنین از پیگیری ۲۵ مورد گزارش مشکلات کیفی و رفع ۴۳ مورد کمبود تجهیزات خبر داد و تأکید کرد: با هماهنگی مستمر میان مراکز درمانی و تأمین‌کنندگان، هیچ‌یک از بیمارستان‌های استان حتی برای مدت کوتاهی با کمبود تجهیزات حیاتی مواجه نشدند.

وی در ادامه به اقدامات حوزه پدافند غیرعامل اشاره کرد و گفت: ابلاغ دستورالعمل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل تجهیزات پزشکی و تأکید بر اجرای دقیق الزامات این حوزه، از دیگر برنامه‌هایی بود که به منظور حفظ آمادگی و هماهنگی در شرایط اضطراری و تهدیدات احتمالی اجرایی شد.

مراد حاصل در پایان ضمن قدردانی از همکاری مراکز بهداشتی و درمانی استان، به‌ویژه کارکنان واحدهای تجهیزات و ملزومات پزشکی، خاطرنشان کرد: پایداری زنجیره تأمین تجهیزات پزشکی مصرفی، حاصل هوشیاری، تعهد و تلاش شبانه‌روزی تمامی فعالان این حوزه است و با حمایت مدیران ارشد دانشگاه و برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده در معاونت غذا و دارو، این مسیر بدون وقفه ادامه خواهد داشت.  

 

  • گروه خبری : غذا و دارو,اخبار واحدها
  • خبرنگار :
کلمات کلیدی
زهرا لعلیان
خبرنگار

زهرا لعلیان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آدرس
شماره تلفن: ۰۸۱۳۱۳۱۵۰۲۵
نشانی::همدان، میدان پژوهش، خیابان شهید فهمیده، ستاد دانشگاه علوم پزشکی، طبقه ۵
 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 2352
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 3432262
تعداد کاربران بر خط 4