سرپرست دانشگاه:
موضوع کرونا با وجود آبی شدن وضعیت استان در اولویت است
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: با توجه به کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی در استان احتمال تغییر رنگ بندی و زرد شدن برخی از شهرستان ها تا هفته آینده زیاد است.
به گزارش پایگاه خبری وب‌دا در همدان، دکتر محمدمهدی مجذوبی روز شنبه در ستاد استانی مقابله با ویروس کرونا افزود: هفته گذشته 9 شهرستان تابعه استان همدان دارای وضعیت آبی کرونایی و کبودراهنگ زرد بود که از دوشنبه هفته گذشته کبودراهنگ نیز به رنگ آبی تغییر یافت.
وی اضافه کرد: کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی سبب افزایش شمار بیماران بستری مشکوک شده به گونه ای که از 47 نفر به 62 نفر افزایش یافته است که تداوم این وضعیت احتمال زرد شدن رنگ بندی کرونایی را در استان افزایش می دهد.
سرپرست دانشگاه گفت: موضوع کرونا با وجود آبی شدن وضعیت استان در اولویت است با این وجود برخی ظرفیت ها و فعالیت های متاثر از کرونا دوباره فعال شدند و برای نخستین بار پس از 2 سال تعطیلی، اولین پیوند کلیه در بیمارستان بهشتی شهر همدان صورت گرفت.
وی ادامه داد: هفته گذشته به صورت سرزده بازدیدهایی از مراکز شبانه روزی تزریق واکسن کرونا صورت گرفت که با وجود مثبت بودن روند فعالیت آنها اما نسبت به رفع برخی از اشکلات موجود تذکرهای لازم داده شد.
دکتر مجذوبی بیان کرد: یکی از مشکلات مراکز بهداشتی در زمینه پرونده الکترونیک، پایین بودن سرعت اینترنت و بروز اختلالاتی در زمان انجام کار بود که مقرر شد مراکز دارای مشکل لیست شده و نسبت به پیگیری برای رفع مشکل آنها اقدام شود.
وی اظهار داشت: داده‌های آماری موید این است که سیر کاهش موارد مثبت کرونا ادامه دارد و شمار متوفیان کرونایی در یک هفته گذشته بین صفر و یک متغیر بوده است.
گفت: تاکنون بیش از 2 میلیون و 600 هزار دُز واکسن کرونا در استان همدان تزریق شده است که یک میلیون و 300 هزار دُز مربوط به مرحله نخست، یک میلیون و 100 هزار دُز مربوط به نوبت دوم و 202 هزار دُز در نوبت سوم دریافت شده است.
سرپرست دانشگاه با بیان اینکه 14 درصد جامعه هدف دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کردند اضافه کرد: در بین دانش آموزان بین 12 تا 18 سال 92.6 درصد نوبت اول، 74،6 درصد نوبت دوم را دریافت کرده اند.
* وضعیت خوب همدان از نظر میانگین پوشش واکسیناسیون و مرگ و میر ناشی از کرونا در استان همدان
سرپرست معاونت بهداشتی و رییس مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان همدان نیز اظهار داشت: طبق آخرین گزارش ارائه شده میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور 49.2 درصد و استان همدان همچنان 43 درصد است.
دکتر فاطمه ترکمان اسدی با بیان اینکه میانگین پوشش واکسیناسیون و مرگ و میر ناشی از کرونا در استان همدان وضعیت خوبی دارد افزود: میانگین استفاده از ماسک برای پیشگیری از ابتلا به کرونا در استان 65 درصد بوده که کمترین میزان مربوط به شهرستان تویسرکان با 57 درصد و بیشترین مربوط به شهرستان همدان با 72 است.
وی اضافه کرد: همچنین میانگین رعایت فاصله گذاری اجتماعی در استان 61 درصد بوده که ملایر و رزن به ترتیب با 43 و 47 درصد کمترین میزان رعایت این مولفه را به خود اختصاص دادند و بیشترین میزان رعایت این مولفه مربوط به فامنین با 80 درصد است.
سرپرست معاونت بهداشتی و رییس مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با بیان اینکه 67 مرکز واکسیناسیون کرونا در این استان فعال است افزود: 14 درصد جامعه هدف نسبت به تزریق دُز سوم واکسن اقدام کردند.
دکتر ترکمان اسدی ادامه داد: برخی از فرهنگیان به بهانه بیماری زمینه ای از تزریق واکسن امتناع می کنند که این موضوع باید از طریق یک متخصص عفونی تایید شود.
1400/10/18