حمایت کودکان زیر 5 سال دارای مشکل تغذیه در همدان/ توزیع 1298 بن خرید کالا
کارشناس تغذیه گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه از شناسایی کودکان زیر پنج سال دارای مشکل تغذیه در همدان خبر داد و گفت: یک‌هزار و 298 بن خرید کالا بین اقشار آسیب پذیر توزیع شده است.
به گزارش پایگاه خبری وب‌دا در همدان، میترا جاودان با اشاره به دوازدهمین بسیج ملی تغذیه که 15 تا 30 دی ماه با شعار «تغذیه، کرونا و واکسیناسیون» برگزار می‌شود، اظهار کرد: هر سال بسیج های ملی و آموزشی تغذیه بر اساس مشکلات تغذیه ای جامعه و به منظور حساس سازی و افزایش سطح آگاهی های تغذیه ای جامعه با شعارهای متفاوت برگزار می شود.
وی بیان کرد: با توجه به اپیدمی کرونا و اهمیت تغذیه صحیح در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا به کرونا، کاهش شدت بیماری و دوران نقاهت بیماری و نیز اثربخشی واکسیناسیون کرونا دوازدهمین بسیج ملی تغذیه بر اساس این اهداف در استان در حال اجراست.
کارشناس تغذیه گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه با اشاره به اینکه در حال حاضر واکسیناسیون یکی از راه‌های مهم برای مقابله با ویروس کرونا است و به منظور اثر بخشی آن رعایت اصول تغذیه از اهمیت زیادی بر خوردار است افزود: به دلیل گستردگی فضای مجازی ارائه اطلاعات تغذیه ای صحیح و نیز گسترش شبکه های علمی یکی دیگر از اهداف بسیج های ملی تغذیه است.
وی با بیان اینکه بهتر است هنگام واکسیناسیون کرونا در اثربخشی آن استفاده روزانه از منابع سبزیجات و میوه جات مورد توجه باشد گفت: به طور کلی مصرف روزانه 3 تا 5 واحد از گروه سبزی ها و 2 تا 4 واحد از گروه میوه ها، آنتی اکسیدان ها شامل روی، سلنیم، ویتامین A و ویتامین C مورد توجه است.
جاودان مصرف کافی سبزی، سالاد و میوه را قبل و پس از واکسیناسیون همراه با وعده های غذایی و در میان وعده ها مهم دانست و گفت: افراد در رژیم غذایی خود از منابع پروتین گیاهی و حیوانی استفاده کنند و منابع غذایی پروتئینی حاوی ریزمغذی‌هایی مانند روی و سلنیوم هستند که با خاصیت آنتی اکسیدانی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند.
وی یادآور شد: بهتر است برای افزایش کیفیت پروتئین دریافتی از پروتئین های گیاهی در کنار هم استفاده شود مثل عدس پلو، خوراک لوبیا با نان، عدسی و ... که این امر موجب اثر‌بخشی بهتر واکسیناسیون خواهد شد.
کارشناس تغذیه گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه با اشاره به اینکه افراد در وعده های غذایی خود از منایع شیر و لبنیات کم چرب استفاده کنند گفت: شیر و لبنیات شامل ماست، پنیر و کشک نیز از منابع تامین پروتئین هستند و نیز بهتر است لبنیات پروپیوتیک مصرف شود.
وی با بیان اینکه مصرف آب کافی فراموش نشود عنوان کرد: افراد مقدار زیادی آب و مایعات مثل چایی کم رنگ، دوغ کم نمک، دمنوش های گیاهی بنوشند که تامین آب بدن به میزان کافی قبل و بعد از تزریق واکسن کووید- 19 بسیار مهم است.
جاودان با تاکید به اینکه مصرف مایعات کافی سبب عملکرد بهتر بدن در شرایط واکسیناسیون می‌شود، افزود: زمان واکسیناسیون نباید ناشتا باشد و لازم است صبحانه یا میان وعده ساده‌ای میل شود.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا و به دلیل تاثیر منفی اپیدمی کرونا بر وضعیت اقتصادی جامعه و به منظور حمایت از اقشار آسیب پذیر بویژه کودکان زیر 5 سال و مادران باردار، معاونت بهداشتی همدان با همکاری کمیته امداد و ستاد اجرای فرمان امام یک هزار و 250 کیلوگرم گوشت و یک هزار و 298 مورد بن خرید مایحتاج در بین واجدین شرایط توزیع کرده است.