سال اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی
پنجشنبه 17 اردیبهشت 1405
دانشگاه علوم پزشکی همدان
  • تاریخ انتشار : 1404/04/28 - 11:15
  • تعداد بازدیدکنندگان خبر : 329
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پیشگیری از بیماری‌های عفونی فصل گرما با رعایت بهداشت فردی و مصرف آب سالم

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان، با اشاره به شیوع بیماری‌های عفونی در فصل تابستان، گفت: اسهال‌های ویروسی و باکتریایی و همچنین برخی عفونت‌های تنفسی، از شایع‌ترین بیماری‌های فصل گرم سال هستند که در اثر گرما، مصرف آب ناسالم و عدم رعایت بهداشت فردی افزایش می‌یابند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه، دکتر محمد به‌نشان در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه بیماری‌های عفونی تابستان را می‌توان در چهار گروه کلی باکتریایی، ویروسی، قارچی و انگلی دسته‌بندی کرد، اظهار داشت: ممکن است در برخی مناطق کشور در این فصل، قارچ‌های پوستی نیز شیوع یابند. گاهی در میان بیماری‌های انگلی، اسهال‌های ناشی از انگل بیشتر مشاهده می‌شوند. 

دکتر به‌نشان با هشدار نسبت به استفاده از منابع آبی آلوده، خاطرنشان کرد: استفاده از آب غیر‌بهداشتی و بی‌توجهی به اصول اولیه بهداشت فردی، از مهم‌ترین عوامل بروز اسهال‌های باکتریایی در این فصل هستند. همچنین شنا کردن در رودخانه‌ها و کانال‌های روباز که کنترل بهداشتی ندارند، می‌تواند زمینه‌ساز انتقال انواع عفونت‌ها شود.

وی افزود: استفاده مشترک از سیستم‌های سرمایشی در اماکن بسته، مانند کولرها، در صورت ابتلای یک فرد به بیماری‌های تنفسی، احتمال انتقال عفونت به سایر افراد حاضر را افزایش می‌دهد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان همچنین با تأکید بر نقش بهداشت فردی در پیشگیری از بیماری‌های قارچی پوست، گفت: در فصل تابستان به دلیل تعریق شدید، رعایت بهداشت پوست از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

دکتر به‌نشان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به خطر بیماری‌های انگلی، گفت: در مسافرت‌ها و مناطقی که احتمال آلودگی آب وجود دارد، جوشاندن آب پیش از مصرف یکی از راهکارهای مؤثر برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌هاست. تب نیز یکی از علائم اولیه و شایع بسیاری از عفونت‌هاست که باید جدی گرفته شود.

وی در پایان با هشدار درباره ذخیره‌سازی آب در مخازن خانگی و اداری، تأکید کرد: در صورت عدم گندزدایی و نظافت دوره‌ای این منابع، شرایط برای رشد انواع میکروب‌ها فراهم می‌شود. از این‌رو، توصیه می‌شود همه سازمان‌ها و شهروندانی که از تانکر و مخازن آب استفاده می‌کنند، نسبت به گندزدایی منظم آن‌ها اقدام نمایند.

دکتر به‌نشان همچنین از گروه‌های در معرض خطر مانند بیماران دارای نقص ایمنی، مبتلایان به سرطان، بیماران پیوندی و افرادی که داروهای تضعیف‌کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنند، خواست تا در این فصل، مراقبت‌های بهداشتی فردی و محیطی را با دقت بیشتری رعایت کنند.

  • گروه خبری : بهداشتی,اخبار سلامت,اخبار واحدها
  • خبرنگار :
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آدرس
شماره تلفن: ۰۸۱۳۱۳۱۵۰۲۵
نشانی::همدان، میدان پژوهش، خیابان شهید فهمیده، ستاد دانشگاه علوم پزشکی، طبقه ۵
 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 2891
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 3432801
تعداد کاربران بر خط 16