سال مهار تورم، رشد تولید
سه شنبه 11 اردیبهشت 1403
دانشگاه علوم پزشکی همدان
  • تاریخ انتشار : 1403/01/29 - 13:28
  • تعداد بازدیدکنندگان خبر : 190
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

سفیدپوشان علوم آزمایشگاهی، دیده بانان عرصه سلامت در خطوط اول نبرد با بیماریها

سفیدپوشان علوم آزمایشگاهی، دیده بانان عرصه سلامت در خطوط اول نبرد با بیماریها هستند که تاثیر بسزایی در ارتقای بهداشت و کاهش هزینه های درمانی جامعه دارند.

علوم آزمایشگاهی یکی از شاخه‌های علوم پزشکی است وبی گمان خدمات  علوم آزمایشگاهی تاثیر بسزایی در بهداشت و کاهش هزینه های درمانی دارد و فعالان این عرصه  دیده بان عرصه سلامت بوده و با ایجاد امکان تشخیص به موقع بیماری ها افتخار مدافعین خطوط اول نبرد با بیماریها را از آن خود کرده اند. 30 فروردین زادروز حکیم اسماعیل جرجانی، آزمایشگر و پژوهنده نامدار ایران زمین که به عنوان روز ملی آزمایشگاه و علوم آزمایشگاهی نامیده شده  است و  بهانه ایست برای پاسداشت و تقدیر از زحمات فعالان این عرصه از خدمت. روابط عمومی دانشکده پیراپزشکی به منظور گرامیداشت تلاش ها و نقش اثرگذار اساتید، اعضای هیئت علمی دانشجویان و کارکنان سفید پوش عرصه علوم آزمایشگاهی در خدمت به مردم در مصاحبه ای با دکتر حسن رفیعی مهر، مدیر محترم گروه آموزشی علوم آزمایشگاهی دانشکده پیراپزشکی به معرفی این رشته پرداخته است، به امید اینکه این گفتگو دریچه ای به سمت شناخت بهتر و ترسیم افق های روشن در ارتقای دانشکده پیراپزشکی و تعالی ایران عزیز بگشاید.
 
 آقای دکتر ممکن است رشته علوم آزمایشگاهی را برای مخاطبان معرفی کنید؟ 
 
    رشته علوم آزمایشگاهی از پرطرفدارترین رشته های گروه علوم تجربی است که جزو شاخه های علوم پزشکی به حساب می آید که تاثیر زیادی در سلامت و کاهش هزینه‌های درمان داشته است. این رشته برای تشخیص و درمان و همچنین پیشگیری و پیگیری بیماری‌های مختلف علوم پزشکی کمک بسیاری کرده است. زمینه فعالیت این رشته بیشتر در ارتباط با آنالیز آزمایشگاهی خون و مایعات بافتهای بدن است. 
افرادی که در رشته علوم آزمایشگاهی تحصیل می کنند با  طیفی ازآزمایش های بیوشیمیایی و هماتولوژی  و ...می توانند پزشک را در تشخیص بیماری یاری کنند.
 
تاریخچه رشته  در ایران را برای علاقمندان بیان می کنید؟
 
     تا سال ۱۹۷۶ رشته علوم آزمایشگاهی با نام Medical Technology خوانده می شد و پس از آن به Medical Laboratory Sciences تغییر نام داد و امروزه نیز در اکثر دانشگاههای دنیا با همین نام و یا Clinical Laboratory Sciences خوانده می شود. تا قبل از انقلاب فرهنگی در ایران دوره‌های چهار ساله کارشناسی پیوسته دایر بود که بعد از آن به شکل کاردانی و دکترای حرفه‌ای تغییر یافت واز سال ۱۳۷۲ تا سال ۱۳۸۶ مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته این رشته در دانشگاهها ارائه شد. از سال ۱۳۸۷ به بعد نیز این رشته در مقطع کارشناسی دانشجو پذیرفت. 
 
تاریخچه رشته در دانشگاه علوم پزشکی همدان را بیان می کنید؟
 
  گروه علوم آزمایشگاهی دانشکده پیراپزشکی از سال 1381 در این دانشکده تاسیس شده است. ابتدا بصورت کاردانی و سپس کارشناسی ناپیوسته و در حال حاضر به صورت کارشناسی پیوسته دانشجو می پذیرد .خوشبختانه این گروه اخیرا موفق به اخذ مجوز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد دوره بین الملل خونشناسی آزمایشگاهی  در دانشکده پیراپزشکی شده است.
در حال حاضر گروه علوم آزمایشگاهی دانشکده پیراپزشکی 4 عضو هیئت علمی و 2 مربی بالینی و 1 کارشناس آزمایشگاه دارد .
 
 نقش رشته در نظامت سلامت چگونه است ؟
 
   تشخیص پزشکی و  پیگیری درمان بدون همکاری و کمک گرفتن از آزمایش های بالینی میسر نمیشود. 
 
 مهم ترین امکانات گروه را بیان می کنید؟
 
آزمایشگاه مجهز دانشکده، فیلدهای بالینی متنوع و متعدد،هیئت علمی نسبتا جوان با انگیزه و پرتلاش و برنامه استراتژیک، چشم انداز خوبی را برای این گروه در سطح کلان منطقه 3 آمایشی غرب کشور  ترسیم کرده است.
 
نقاط ضعف و قوت گروه کدام است؟
 
 کادر هیئت علمی  وکارشناسان مجرب ، امکانات و تجهیزات و نیروی پشتیبان به ویژه حمایت همه جانبه ریاست محترم دانشکده از این گروه از نقاط قوت بوده ولی انگیزه پایین دانشجویان و استخدامی کم در سطح کشوری از نقاط ضعف این رشته است. 
 
ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر به چه صورت است؟
 
دانش آموختگان مقطع کارشناسی علوم آزمایشگاهی می توانند از طریق آزمون کارشناسی به کارشناسی ارشد در گرایش‌های بیوشیمی بالینی، خونشناسی، انگل شناسی، میکروب شناسی، قارچ شناسی، ویروس شناسی، ژنتیک انسانی، ایمونولوژی، بیوتکنولوژی، فیزیولوژی، سم‌شناسی و سایر رشته هایی که طبق مصوبات، مجوز ادامه تحصیل در آن را دارند ، ادامه تحصیل دهند . این افراد با شرکت در آزمون کارشناسی ارشد به Ph.D. می توانند در گرایش‌های مذکور شرکت نمایند.
 
بازار کار این رشته به چه صورت است ؟
 
فارغ التحصیلان این رشته می توانند در آزمایشگاه های تشخیص طبی مراکز دولتی،بیمارستان ها و  همچنین مراکز خصوصی و مراکز تحقیقاتی  مشغول به کار شوند.
 
سخن پایانی با مخاطبان را بیان کنید؟
 
با آرزوی موفقیت، از  دانشجویان و فارغ التحصیلان علوم آزمایشگاهی انتظارمی رود تا به صورت مداوم علم و تجربه خود را به روز کنند.
  • گروه خبری : آموزشی و پژوهشی,اخبار واحدها
  • خبرنگار :
کلمات کلیدی
زهرا  عسگری
خبرنگار

زهرا عسگری

آدرس
شماره تلفن: ۰۸۱۳۱۳۱۵۰۲۵
نشانی::همدان، میدان پژوهش، خیابان شهید فهمیده، ستاد دانشگاه علوم پزشکی، طبقه ۵
 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 1191
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 1134530
تعداد کاربران بر خط 2

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام