سال اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی
پنجشنبه 17 اردیبهشت 1405
دانشگاه علوم پزشکی همدان
  • تاریخ انتشار : 1404/08/05 - 12:15
  • تعداد بازدیدکنندگان خبر : 208
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

۳۵۹ بیمار مبتلا به هپاتیت در همدان شناسایی شدند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی،خدمات بهداشتی و درمانی همدان گفت: ۳۵۹ بیمار مبتلا به هپاتیت سال گذشته در این استان شناسایی شد که شامل ۵۰ زن و ۳۰۹ مرد بوده است.

به گزارش وب‌دا همدان، دکتر محمد به نشان در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: ۷۴ نفر از این تعداد مبتلا به هپاتیت ب، ۲۸۳ نفر با آنتی بادی مثبت هپاتیت سی و ۲ نفر همزمان مبتلا به هپاتیت بی و سی هستند.

وی اضافه کرد: میزان بروز هپاتیت بی در کشور ۹.۱۶ و هپاتیت سی © ۴.۳ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است، همچنین میزان شیوع هپاتیت بی سه درصد و هپاتیت سی سه دهم درصد در کشور است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: مهمترین عوامل انتقال بیماری هپاتیت خون آلوده است که با استفاده مشترک از وسایل تزریقی آلوده و استریلیزاسیون نامناسب، استفاده مجدد از وسایل پزشکی غیر استریل، تزریق خون یا فرآورده خون غربال نشده، خالکوبی و سوراخ کردن بدن با وسایل آلوده، تماس اتفاقی شغلی یا غیرشغلی با سوزن یا سرنگ آلوده و تیغ ریش تراشی و هنچنین ماشین اصلاح آلوده به خون منتقل می شود.

به نشان اضافه کرد: همچنین احتمال انتقال این بیماری در صورت استفاده از مسواک آلوده به خون به طور مشترک وجود دارد اما انتقال از راه مواجهه مخاطی یا مواجهه پوست ناسالم تاکنون تایید نشده و امکان انتقال هپاتیت از طریق جنسی پایین است.

وی ادامه داد: انتقال بیماری از مادر به نوزاد شایع نیست البته در بیشتر موارد در ماه‌های آخر بارداری یا حین زایمان صورت می گیرد اما ویروس از طریق شیر مادر منتقل نمی‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: گروه‌هایی در معرض خطر هپاتیت مصرف کنندگان تزریقی مواد مخدر، افراد دارای رفتار پرخطر جنسی هستند و در ادامه بیماران هموفیلی، تالاسمی و بیماران تحت دیالیز از گروه های پرخطر محسوب می شوند.

به نشان درباره تست‌های غربالگری نیز گفت: کیت‌های تشخیصی سریع برای هپاتیت سی تهیه شده و به طور فعال برای بیماریابی در افراد پرخطر در مراکز کاهش آسیب به کار می رود.

وی اظهار کرد: هپاتیت سی بیماری درمان پذیر بوده و در صورت دریافت دارو به مدت سه ماه فرد مبتلا بهبود می یابدالبته این داروها توسط مراکز مشاوره در اختیار بیماران گروه هدف قرار می گیرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: برنامه واکسیناسیون هپاتیت بی برای کودکان در بدو تولد، ۲ ماهگی، چهار ماهگی و ۶ ماهگی صورت می گیرد همچنین در گروه‌های پرخطر مانند پرسنل درمانی، بیمارستان‌ها و پرسنل جمع‌آوری زباله واکسیناسیون انجام می شود.

به نشان افزود: واکسیناسیون هپاتیت بی در مراکز منتخب واکسیناسیون در همه شهرستان ها، زیر نظر مرکز بهداشت صورت می گیرد.  

 

  • گروه خبری : بهداشتی,اخبار واحدها
  • خبرنگار :
کلمات کلیدی
خانم بیگدلو
خبرنگار

خانم بیگدلو

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آدرس
شماره تلفن: ۰۸۱۳۱۳۱۵۰۲۵
نشانی::همدان، میدان پژوهش، خیابان شهید فهمیده، ستاد دانشگاه علوم پزشکی، طبقه ۵
 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 6400
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 3436310
تعداد کاربران بر خط 8