سال اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی
پنجشنبه 14 خرداد 1405
دانشگاه علوم پزشکی همدان
  • تاریخ انتشار : 1405/03/14 - 16:16
  • تعداد بازدیدکنندگان خبر : 18
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اهدا عضو؛ یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه سلامت و مسئولیت اجتماعی در همدان

با بیان اینکه پیوند اعضا در جهان علاوه بر کارکرد درمانی، واجد ابعاد مهم اخلاقی و انسانی است، رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت، میزان پیوند عضو در ایران حدود ۱۴.۱ و در استان همدان ۹.۶ مورد گزارش شده است.

به گزارش وبدا در همدان، هجدهمین کمیته تخصصی سلامت و امنیت غذایی با حضور معاون سیاسی و امنیتی استانداری همدان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان، رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان، معاون غذا و دارو و معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان و جمعی از مسئولان استان برگزار شد.

 

در این نشست، دکتر بهروز کارخانه‌ای با اشاره به اهمیت این کارگروه اظهار کرد: کمیته سلامت و امنیت غذایی از مهم‌ترین ساختارهای تخصصی در نظام سلامت است که نقش مؤثری در سیاست‌گذاری و ارتقای شاخص‌های سلامت عمومی و امنیت غذایی جامعه ایفا می‌کند.

 

وی با بیان اینکه پیوند اعضا در جهان علاوه بر کارکرد درمانی، واجد ابعاد مهم اخلاقی و انسانی است، افزود: به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت، میزان پیوند عضو در ایران حدود ۱۴.۱ و در استان همدان ۹.۶ مورد گزارش شده است.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر ضرورت فرهنگ‌سازی در زمینه اهدای عضو گفت: این فرآیند هیچ‌گونه هزینه‌ای برای خانواده‌ها ندارد و برخی باورهای نادرست در جامعه، از جمله تصورات غلط درباره اثرات اهدای عضو بر هویت یا وضعیت جسمی فرد اهداکننده، فاقد اعتبار علمی است و باید از طریق آموزش عمومی اصلاح شود.

 

وی با اشاره به آمار سال ۱۴۰۴ اظهار کرد: در این سال ۲۱ مورد اهدای عضو در استان همدان ثبت شده است که بخشی از دهندگان و گیرندگان این اعضا از اتباع خارجی بوده‌اند (در اتباع خارجی، حتما باید دهنده و گیرنده عضو از اتباع باشند) موضوعی که علاوه بر جنبه انسانی، حدود ۷۵ هزار دلار ارزآوری برای کشور به همراه داشته و در توسعه گردشگری سلامت نیز مؤثر بوده است.

 

دکتر کارخانه‌ای توسعه گردشگری سلامت را عاملی مهم در ارتقای کیفیت خدمات درمانی دانست و تصریح کرد: رقابت در این حوزه موجب افزایش کیفیت خدمات، ارتقای استانداردهای درمانی و بهبود تجربه بیماران داخلی و خارجی خواهد شد.

 

وی با اشاره به وضعیت شهرستان‌های استان افزود: شهرستان ملایر به عنوان پیشرو در حوزه اهدای عضو در استان همدان شناخته می‌شود و شهرستان همدان در رتبه دوم قرار دارد.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان تأکید کرد: مطابق ضوابط قانونی، حتی با وجود کارت اهدای عضو، انجام فرآیند اهدا منوط به رضایت قطعی خانواده است و بدون این رضایت، امکان برداشت عضو وجود ندارد.

 

وی همچنین با اشاره به اهمیت تغذیه سالم گفت: مصرف مناسب لبنیات به ویژه در گروه‌های سنی در حال رشد برای ارتقای سلامت جسمی و ذهنی ضروری است و بر اساس توصیه‌های تغذیه‌ای، مصرف روزانه ۲ تا ۳ واحد لبنیات برای برخی گروه‌های هدف توصیه می‌شود.

 

در ادامه این نشست، بر ضرورت یکپارچه‌سازی داده‌های سلامت و تقویت همکاری بین‌بخشی میان دستگاه‌ها از جمله بیمه‌ها و مراکز درمانی تأکید شد. دکتر کارخانه‌ای خاطرنشان کرد: تجمیع و یکپارچه‌سازی اطلاعات دارویی و بیمه‌ای می‌تواند به ارتقای تصمیم‌گیری‌های نظام سلامت و افزایش بهره‌وری خدمات منجر شود.

  • گروه خبری : حوزه ریاست
  • خبرنگار :
کلمات کلیدی
خانم   صفی زاده
خبرنگار

خانم صفی زاده

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آدرس
شماره تلفن: ۰۸۱۳۱۳۱۵۰۲۵
نشانی::همدان، میدان پژوهش، خیابان شهید فهمیده، ستاد دانشگاه علوم پزشکی، طبقه ۵
 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 37488
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 3980515
تعداد کاربران بر خط 5