سال مهار تورم، رشد تولید
دوشنبه 31 اردیبهشت 1403
دانشگاه علوم پزشکی همدان
  • تاریخ انتشار : 1401/09/15 - 14:27
  • تعداد بازدیدکنندگان خبر : 266
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

رییس دانشگاه در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر استان: لزوم تمرکز محافل علمی و پژوهشی بر بومی‌سازی فناوری و تولید محصولات دانش بنیان

 
رییس دانشگاه در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر استان: لزوم تمرکز محافل علمی و پژوهشی بر بومی‌سازی فناوری و تولید محصولات دانش بنیان
 

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: بومی سازی فناوری و تولید محصولات دانش بنیان مورد توجه محافل علمی پژوهشی قرار گیرد.

به گزارش خبری وب‌دا در همدان، دکتر مجذوبی رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان در آیین اختتامیه هفته پژوهش و فناوری استان با اشاره به رشد پرشتاب دانشگاه علوم پزشکی همدان در عرصه‌های علمی، فناوری و پژوهشی اظهار داشت: در این مجموعه علمی، ۲۰ مرکز تحقیقاتی و ۱۵ مجله علمی پژوهشی داریم که ۶ مورد از این مجلات، در پایگاههای استنادی معتبر نمایه شده اند و ما تمام تلاش خود را برای پیشبرد سریعتر اهداف علمی و پژوهشی استان به کار بسته‌ایم.

وی افزود: باعث افتخار است که در این هفته و به این مناسبت، پژوهش و فناوری بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد. کشور ما در ۴۰ سال گذشته علیرغم همه دشمنی ها و فراز و نشیبها مسیر رو به کمال را طی کرده که البته هزینه‌های بسیاری هم پرداخت کرده است.

دکتر مجذوبی خاطرنشان کرد: در حوزه سلامت هم همین اتفاق افتاده و امروز در اکثر شاخص های بهداشتی، به شاخص‌های ممتاز رسیده ایم به طوری که امید به زندگی در سال ۵۷، ۵۴ سال بوده و امروز تا ۷۸ سال رشد داشته که به دلیل ارتقای کیفیت زندگی در بسیاری ابعاد از جمله سلامت آب، حذف بیماری های کودکان و ... صورت گرفته است.

وی یادآور شد: پیش از انقلاب، دانش ما تولید خارج بود و حالا در تولیدات علمی به رتبه یک منطقه و ۱۶ جهان رسیده ایم البته ترکیه با فاصله کمی پشت سر ما قرار دارد که باید برای حفظ جایگاه خود تلاش و همت بیشتری مبذول داریم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه تولید دانش و بومی سازی آن مرهون فعالیت های دانشمندان و علم پژوهان سراسر کشور است که امیدوار هستیم کما فی سابق با سرعت تداوم یابد گفت: دانشگاه علوم پزشکی همدان هم تلاش می‌کند از محققین حمایت لازم را به عمل آورد تا به جایگاهی با ثبات در تولید علم، دانش و فناوری کاربردی در جامعه دست یابیم.

وی بیان کرد: علاوه بر تولید علم و دانش، فناوری نیز امروز در جایگاه والایی قرار گرفته و امسال که مقام معظم رهبری به عنوان شعار سال به آن ورود کردند شرایط ویژه‌ای پیش روی ما قرار گرفته است.

دکتر مجذوبی با بیان اینکه جهت‌گیری در مسیر فناورانه در زمینه تولید دارو و تجهیزات پزشکی بسیار مورد توجه دانشگاه علوم پزشکی همدان است که آماده ایم با همکاری همه دانشگاههای استان به آن دست یابیم عنوان کرد: با ظرفیت علمی و دانشمندان موجود میتوانیم با روحیه انقلابی و جهادی، کشور را به تعالی برسانیم.

**استاندار همدان: پژوهشگران به تولید علم در حوزه معدن و کشاورزی ورود کنند

استاندار همدان نیز در این آیین با اشاره به ظرفیت‌های استان در حوزه کشاورزی و معدن گفت: از پژوهشگران برتر استان دعوت می‌شود تا بر روی مسائل اساسی استان همچون گردشگری، روش‌های نوین در تولید بخش صنعت و معدن، تحقیق و پژوهش انجام دهند‌.

دکتر قاسمی فرزاد با بیان اینکه در عرصه های دانش بنیان امسال بنا به فرموده مقام معظم رهبری تکلیف خاص ایجاد شده است اظهار کرد: رتبه‌های مورد اشاره در این جشنواره بیانگر این است که توانمندی مطلوبی در تولید علم پیدا کرده ایم که باید تولید ثروت را در پی داشته باشد.

وی تصریح کرد: آنچه امروز باید مورد توجه قرار گیرد این است که کشور ما در منطقه رتبه یک تولید علم است اما باید تلاش مضاعفی داشته باشیم که از سرعت رشد علمی و فناوری جهان عقب نمانیم.

استاندار همدان ادامه داد: خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی همدان که بیشترین تولیدات مقاله را در این جشنواره داشته از افتخارات دانشگاهی کشور است و لازم است همه حوزه‌های علمی پژوهشی در کارکرد تخصصی خود را در تولیدات فن‌آوری بکار گیرند.

وی با اشاره به اینکه نمونه ای از دستاوردهای استان در نمایشگاه هفته پژوهش به نمایش گذاشته شد گفت: دانشگاهها باید همت خود را بر نایافته ها بگذارند مثل بیماری سرطان که با رشد علم تا حدود بسیاری کنترل و درمان شده است و این مرهون رشد تجهیزات، دانش درمان و پیشگیری است.

وی افزود: امروز با بیماری هایی مواجه هستیم که بسیار فراگیر هستند مثل بیماری دیابت که امروز خزنده و مرموز در جامعه رشد میکند و لازم است محققین و پژوهشگران به آن ورود کنند و نبوغ ایرانی این بیماری را کنترل و درمان کند.

قاسمی فرزاد تاکید کرد: ما از نظر توانمندی علمی سرآمد بوده و هستیم و هرچه در خارج از کشور عرضه شده در ایران یا دانش پایه ای آن وجود داشته یا قابلیت مشابه سازی دارد بر این اساس باید تولید ثروت و محصول از این توانمندی ها بیشتر مورد توجه باشد.

وی اظهار کرد: کارگروه اقتصاد دانش بنیان در سطح استان راه اندازی شده و حضور رؤسای دانشگاهها در آن نمود داشته در این چند ماه که بسیار ارزشمند بوده است.

استاندار همدان گفت: ما اولین استان هستیم که پردیس فناوری بخش کشاورزی را ایجاد کردیم و الگوی کشت را پیاده می کنیم، در این راستا ورود به بحران آب ، تولید بخش کشاورزی و معدن می‌تواند محور عملکرد پژوهشی حوزه های علمی استان شود .

وی افزود: ۱۸۵ میلیارد تومان در سفر ریاست جمهور برای پارک علم و فناوری اعتبار منظور شده و حمایت های مطلوبی برای پویایی و فعالیت های دانش صورت گرفته که امید است در سطح دنیا نیز به رتبه عالی دست یابیم و خلق ثروت را از محصولات دانش بنیان و علمی مورد توجه بیشتر قرار دهیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بوعلی‌سینا از حضور ۶۸ شرکت دانش‌بنیان در استان همدان خبر داد و گفت: از این نظر، همدان رتبه بیستم کشور را دارد.

**۶۹ پژوهشگر برتر استان تجلیل شدند

دکتر آرش قربانی‌چقامارانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بوعلی نیز در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان همدان، اظهار کرد: ۷۷۹۳ شرکت دانش‌بنیان در کشور در حال فعالیت هستند که از این تعداد ۶۸ شرکت در همدان حضور دارند و همدان رتبه بیستم کشور را دارد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بوعلی‌سینا تصریح کرد: بیشترین شرکت‌های دانش‌بنیان استان در حوزه برق ‌و الکترونیک هستند به طوریکه ۲۲ شرکت در این حوزه فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه براساس آمار سال ۱۴۰۰، ۳۵۳ واحد فناور در استان داریم، اضافه کرد: این شرکت‌ها در سال گذشته، ۳۶۷ میلیارد تومان فروش و ۳۳۸۸ هزار دلار ارزآوری داشتند همچنین ۲۲۳۶ نفر در این شرکت‌ها مشغول به کار بودند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بوعلی‌سینا خاطرنشان کرد: سال گذشته ۵۷ اختراع در استان ثبت شده، ۱۵۸ ایده تبدیل به محصول و ۱۰۵ محصول تجاری‌سازی شده است.

وی با اشاره به رتبه ۱۶ ایران در پایگاه اطلاعاتی Web of Science، گفت: در کمیت تولید علم براساس اطلاعات سایت Scopus رشد خوبی داشتیم و امیدوارم بتوانیم پژوهش‌ها را مسأله‌محور و تقاضامحور کنیم.

دکتر قربانی‌چقامارانی ادامه داد: سهم استان ما از پژوهش در کشور براساس مقالات Scopus دو و نیم درصد است. این آمار در سال ۲۰۲۱، سه درصد بوده و بر این اساس استان همدان رشد خوبی داشته چراکه جمعیت همدان نیز دو درصد جمعیت کشور است.

وی با اشاره به افتخارات پژوهشگران استان در بازه ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱، توضیح داد: ۱۰ نویسنده برتر در همدان براساس آمار سایت Scopus حضور دارند که پنج رتبه برتر در اختیار دانشگاه علوم پزشکی همدان است. اعضای هیأت علمی که در لیست یک درصد دانشمندان پراستناد دنیا هستند، سال گذشته ۱۰ نفر بودند که امسال به ۱۳ نفر افزایش پیدا کردند و از این تعداد، هفت نفر از دانشگاه بوعلی‌سینا، پنج نفر از دانشگاه علوم پزشکی و یک نفر از دانشگاه صنعتی همدان هستند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بوعلی‌سینا در پایان بیان کرد: تعداد اعضای هیأت علمی که در لیست دو درصد دانشمندان پراستناد دنیا هستند، سال گذشته ۲۷ نفر بودند که امسال به ۲۹ نفر افزایش پیدا کرده است.

در پایان این مراسم از ۶۹ پژوهشگر برتر استان تجلیل به عمل آمد. /ب
  • گروه خبری : گروه های مطالب,حوزه ریاست,فرهنگی_ دانشجویی_ ورزشی,درمانی,آموزشی و پژوهشی,شبکه های بهداشت و درمان شهرستانها,بهداشتی,توسعه و رفاهی,غذا و دارو,اطلاعیه_ارتقاء_ انتصاب_ استخدام,اخبار ویژه,اخبار منتخب,گالری فیلم,گالری عکس
  • خبرنگار :
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آدرس
شماره تلفن: ۰۸۱۳۱۳۱۵۰۲۵
نشانی::همدان، میدان پژوهش، خیابان شهید فهمیده، ستاد دانشگاه علوم پزشکی، طبقه ۵
 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 1997
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 1193104
تعداد کاربران بر خط 1

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام