سال اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی
پنجشنبه 17 اردیبهشت 1405
دانشگاه علوم پزشکی همدان
  • تاریخ انتشار : 1403/10/08 - 09:15
  • تعداد بازدیدکنندگان خبر : 245
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تأکید کرد:

زیاده‌روی در مصرف آنتی‌بیوتیک موجب مقاومت دارویی در بدن می‌شود

مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: با اشاره به اینکه زیاده‌روی در مصرف آنتی‌بیوتیک و یا کامل مصرف نکردن آن موجب مقاومت دارویی فرد می‌شود، گفت: این اتفاق خطرات زیادی به همراه دارد و در آینده باعث می‌شود عفونت و باکتری در بدن فرد با مصرف آنتی‌بیوتیک به دلیل مقاومتی که ایجاد شده است از بین نرود.

به گزارش وب‌دا همدان، دکتر یعقوب اندامی در گفتگو با خبرنگار ما، با بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی در کشور مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها است، گفت: تقریبا در ۶۴ کشوری که مصرف آنتی‌بیوتیک را به سازمان بهداشت جهانی گزارش می‌دهند، پرمصرف‌ترین کشوری هستیم که آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنیم.
 
وی با اشاره به اینکه متأسفانه در بسیار باز موارد مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها بدون تجویز پزشک است، افزود: این موضوع باید فرهنگ‌سازی شود تا مردم از خطرات جدی مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها‌ آگاه شوند.
 
مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان در پاسخ به این سوال که چرا داروخانه‌ها به راحتی آنتی‌بیوتیک را در اختیار مردم قرار می‌دهند، عنوان کرد: باید در کنار فرهنگ‌سازی و افزایش سواد سلامت جامعه، داروخانه‌ها نیز بیشتر کنترل شوند تا آنتی‌بیوتیک‌ها به راحتی در داروخانه‌ها و بدون نسخه پزشک به افراد تحویل داده نشود.
 
دکتر اندامی با بیان اینکه مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک خصوصاً برای کودکان و افراد سالمند خطرناک است، گفت: افرادی که بیماری‌های خاص دارند نیز نباید این دارو را بدون تجویز پزشک مصرف کنند.
 
وی با اشاره به اینکه زیاده‌روی در مصرف آنتی‌بیوتیک و یا کامل مصرف نکردن آن موجب مقاومت دارویی فرد می‌شود، افزود: این اتفاق خطرات زیادی به همراه دارد و در آینده باعث می‌شود عفونت و باکتری در بدن فرد با مصرف آنتی‌بیوتیک به دلیل مقاومتی که ایجاد شده است از بین نرود.
 
مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: در بیماری‌های ویروسی شاهد هستیم افراد خودسرانه آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنند که لازم است تأکید کنیم این گروه از داروها بر روی ویروس‌ها هیچ تأثیری ندارند.
 
دکتر اندامی در پایان با بیان اینکه اگر فردی عفونت باکتریایی دارد و در کنار آن عفونت سینوزیتی یا عفونت گوش دارد با تجویز پزشک نیاز به آنتی‌بیوتیک‌ دارد، گفت: در چنین مواردی باید آنتی‌بیوتیک مصرف شود اما در غیر این صورت مصرف آنتی‌بیوتیک برای درمان بیماری باکتریایی مثل آنفلوآنزا مؤثر نیست‌.
  • گروه خبری : حوزه ریاست,اخبار سلامت,اخبار واحدها
  • خبرنگار :
کلمات کلیدی
خانم بیگدلو
خبرنگار

خانم بیگدلو

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آدرس
شماره تلفن: ۰۸۱۳۱۳۱۵۰۲۵
نشانی::همدان، میدان پژوهش، خیابان شهید فهمیده، ستاد دانشگاه علوم پزشکی، طبقه ۵
 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 4520
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 3434430
تعداد کاربران بر خط 6