سال مهار تورم، رشد تولید
یکشنبه 18 شهریور 1403
دانشگاه علوم پزشکی همدان
  • تاریخ انتشار : 1403/04/31 - 12:28
  • تعداد بازدیدکنندگان خبر : 264
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

آشنایی با رشته زیست فناوری پزشکی در مصاحبه با مدیر گروه زیست فناوری پزشکی

زیست فناوری پزشکی، شاخه ای از زیست فناوری است که با بکارگیری فناوری‌های پیشرفته روش های جدیدی را برای تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری ها ارائه می‌دهد.

به گزارش وب‌دا همدان به نقل از روابط عمومی دانشکده علوم و فناوری های نوین پزشکی، به منظور آشنایی دانشجویان و علاقه مندان به رشته زیست فناوری پزشکی گفتگویی با مدیر گروه زیست فناوری پزشکی آقای دکتر سعید افشار انجام شد که در ادامه می خوانید:

1- آقای دکتر افشار از خودتان شروع کنیم، اینکه اهل کجا هستید و زندگی تحصیلی خود را چگونه گذرانده اید؟

 بنده متولد شهر همدان هستم و بعد از گذراندن دوران تحصیلات کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاههای رازی و تربیت مدرس (‌رتبه برتر دانش آموختگان )، به ادامه تحصیل در رشته پزشکی مولکولی (دکترای تخصصی )‌ دانشگاه علوم پزشکی همدان پرداختم. در این دوره تحصیلی این افتخار را داشتم که در کنار استاد عزیزم، زنده یاد دکتر سعیدی جم کسب تجربه و علم و دانش کنم و تحصیل خود در مقطع دکترا را با رتبه برتر به پایان رسانم.  

  1. -     چرا این رشته را انتخاب کردید و چگونه به این رشته علاقه مند شدید؟

به طور کلی علوم مولکولی و به طور خاص رشته پزشکی مولکولی یکی از زمینه های جالب و جذاب در زمینه تحقیقات پزشکی محسوب می شود. این رشته حلقه مشترک بین علوم  پایه و بالین در زمینه شناسایی بیومارکرهای تشخیصی، پیش آگهی و پاسخ به درمان است. یکی دیگر از اهداف این رشته توسعه و تحقیق در زمینه روش های جدید درمانی همچون سلول درمانی و ژن درمانی است.

  1. -     با توجه به اینکه شما مدیر گروه رشته زیست فناوری پزشکی هستید این رشته را چگونه معرفی می کنید و چگونه دانشجویان را دعوت به انتخاب این رشته در تحصیلات تکمیلی می کنید؟

زیست فناوری  پزشکی، شاخه ای از زیست فناوری است که با بکارگیری  فناوری های پیشرفته روش های جدیدی را برای تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری ها ارائه می دهد. به عبارت دیگر دانش آموحتگان این رشته در زمینه های مختلفی همچون تولید داروها و واکسن ها، طراحی و ساخت کیت‌های تشخیصی به فعالیت می پردازند.

 

  1. -     لطفاً در مورد گروه زیست فناوری پزشکی و تاریخچه تأسیس آن مختصری برای مخاطبان ما توضیح دهید؟

راه اندازی این گروه مدیون تلاشها و پیگیری های بی دریغ مسئولین محترم و اعضای محترم هیات علمی دانشگاه و به طور خاص استاد ارجمند، زنده یاد دکتر مسعود سعیدی جم بود . در سال 87 جذب دانشجو در رشته زیست فناوری پزشکی در مقطع کارشناسی ارشد آغاز شد. در ادامه در سال 95 جذب دانشجو در مقطع دکترای تخصصی این گروه نیز آغاز شد. 

 

 

  1. -     در مورد تعداد دانشجویان و هیئت علمی گروه زیست فناوری پزشکی نیز اطلاعاتی بدهید؟

همانطور که مطرح شد این گروه یکی از گروه های با سابقه فعالیت طولانی و درخشان است. اساتید مجرب این گروه با علایق و زمینه های تحقیقاتی متنوع همچون ساخت و مشخصه یابی نانوساختارها و به کارگیری  نانوساختارها در طب بازساختی و تشخیص و درمان بیماریها، پزشکی بازساختی، تولید آنتی بادیها، سیستم بیولوژی و بیوانفورماتیک و درمانهای نوین همچون ژن درمانی و سلول درمانی به راهنمایی و آموزش دانشجویان عزیز می پردازند. سالانه ۳ یا ۴ نفر دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و ۲ یا ۳ نفر دانشجوی دکتری تخصصی این رشته پذیرفته می شوند. 

 

  1. -      چه کمبودهایی چه از لحاظ آموزشی و چه از لحاظ امکانات آزمایشگاهی در رشته زیست فناوری پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان وجود دارد و برای رفع آن چه اقداماتی انجام شده است؟

مهمترین چالش پیش روی اساتید دانشجویان و پژوهشگران این رشته محدودیت تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی است. امید است در سالهای پیش رو با حمایتهای صورت گرفته زمینه رشد و پیشرفت بیش از پیش این گروه فراهم شود .

  1. -     آینده گروه زیست فناوری پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان را چگونه پیش بینی می کنید؟

به نظر بنده با توجه ماهیت رشته زیست فناوری و اقدامات صورت گرفته تا کنون می توان انتظار داشت این گروه در حرکت دانشگاه به سمت دانشگاه نسل سوم نقش به سزایی داشته باشد.

 

  1. -     از تجربه های کاری و درس هایی که از آن گرفته اید صحبت کنید؟

با توجه به پتانسیل رشته زیست فناوری به عنوان یک فناوری پیشران در شکوفایی و رشد اقتصادی کشور ،تلاش در جهت پیوند زدن طرح های تحقیقاتی با صنعت و مساعد کردن زمینه برای تاسیس شرکت های دانش بنیان از اهمیت به سزایی برخوردار است.

 

  1. -     در پایان اگر صحبتی با مسئولان و دانشجویان دارید بفرمایید؟

از دانشجویان فرهیخته خواهشمندم تمام تلاش خود را جهت کسب دانش و تجربیات به کار گیرند و در کنار امور آموزشی دوره تمام تلاش خود را جهت اجرای طرح های تحقیقاتی کاربردی و فناورانه به کار گیرند. برای دانشجویان گرامی آرزومند موفقیت و سلامتی هستم. از مسئولین محترم درخواست می نمایم با حمایتهای خود در زمینه تامین تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز و همچنین افزایش سقف مالی طرح های پژوهشی و پایان نامه ها این گروه را در رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده یاری نمایند.

 

  • گروه خبری : حوزه ریاست,آموزشی و پژوهشی,اخبار واحدها
  • خبرنگار :
کلمات کلیدی
ادمین فناوری های نوین پزشکی
خبرنگار

ادمین فناوری های نوین پزشکی

آدرس
شماره تلفن: ۰۸۱۳۱۳۱۵۰۲۵
نشانی::همدان، میدان پژوهش، خیابان شهید فهمیده، ستاد دانشگاه علوم پزشکی، طبقه ۵
 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 906
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 1599766
تعداد کاربران بر خط 18

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام