سال مهار تورم، رشد تولید
یکشنبه 18 شهریور 1403
دانشگاه علوم پزشکی همدان
  • تاریخ انتشار : 1403/04/12 - 11:08
  • تعداد بازدیدکنندگان خبر : 245
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
در گفتگو با دکتر صریحی مدیر گروه علوم اعصاب دانشکده علوم و فناوری های نوین پزشکی مطرح شد:

رشته علوم اعصاب از افتخارات دانشگاه علوم پزشکی همدان

دانشگاه علوم پزشکی همدان با راه‌اندازی مرکز تحقیقات علوم اعصاب، ظرفیت‌های علمی و پژوهشی این رشته را توسعه و ارتقا داده است.

به گزارش وب‌دا همدان به نقل از روابط عمومی دانشکده فناوری‌های نوین دانشگاه، رشته علوم اعصاب از رشته های جدیدی است که دانشگاه علوم پزشکی همدان از سال 1396 اقدام به جذب دانشجوی دکترای تخصصی در این رشته کرده است. به سراغ مدیر گروه این رشته رفتیم و در مورد رشته، چالش های موجود، دورنما و معرفی آن به علاقه‌مندان این حوزه به گفتگو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید. 

 

  1.  از خودتان شروع کنیم، اینکه اهل کجا هستید و زندگی تحصیلی خود را چگونه گذراندید؟

اهل همدان هستم، متولد 1344، دوره دیپلم را در همدان گذراندم. سال 62 لیسانس بیولوژی دانشگاه شهید باهنر کرمان قبول شدم با خدمت سربازی لیسانسم را در سال 68 به اتمام رساندم. سال 69 دوره ارشد فیزیولوژی را در دانشگاه علوم پزشکی کرمان قبول شدم و سال 72 دوره ارشد را به اتمام رساندم و همان موقع عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان شدم.

 

  1. -     چرا رشته علوم اعصاب را انتخاب کردید و چگونه به این رشته علاقه مند شدید؟

دکترای من فیزیولوژیست و گرایشم علوم اعصاب است. چون فیزیولوژی با مکانیسم سروکار دارد من نیز از اول به فیزیولوژی علاقه مند بودم اما با حفظیات رابطه خوبی نداشتم، از طرفی مغز هم پیچیدگی های زیادی دارد و اساتید برجسته فیزیولوژی ایران بیشتر در این زمینه کار می کردند من نیز گرایش پایان نامه ام در این زمینه بود و به این زمینه علاقه مند شدم.

 

  1. -     رشته علوم اعصاب را چگونه معرفی می کنید و چگونه دانشجویان را دعوت به انتخاب این رشته در تحصیلات تکمیلی می کنید؟

در مباحث فیزیولوژی یکی از دستگاه هایی که بیشترین پیچیدگی را دارد و دانش بشری هم بیشترین ناشناخته ها را در آن زمینه جستجو می کند سیستم عصبی و مغز و اعصاب است. من همیشه می گویم که شاید جذابترین مطالب و ناشناخته ها در این زمینه بیشتر است و در اکثر کشورهای دنیا موقعیت شغلی و تحقیقاتی و حمایت های مالی در این رشته بیشتر است و کنگره ها و سمینارهای زیادی در این حوزه برگزار می شود، اگرچه کشور ما در حوزه علوم اعصاب رشد چندانی نداشته است.

 

  1. -   لطفا   در مورد گروه و تاریخچه تأسیس آن مختصری برای مخاطبان ما توضیح دهید؟

در دانشگاه ما، پایان نامه ها و طرح های تحقیقاتی در حوزه علوم اعصاب در بین همکاران من و خود من سابقه زیادی دارد و از دهه ی 80 به بعد با تأسیس آزمایشگاه توسعه زیادی پیدا کرد و در سال 82 توانستیم مجوز مرکز تحقیقاتی فیزیولوژی اعصاب را بگیریم. مرکز توسعه پیدا کرد و قطعی شد و بر اساس فعالیت همکاران در مرکز، بورد علوم اعصاب متقاعد شد که ما این ظرفیت را داریم که دانشجوی دوره دکترا بگیریم و هم اکنون (از سال 96 ) بیش از هفت سال است که فعالیت داریم.

 

  1. -     در مورد تعداد دانشجویان و هیئت علمی گروه علوم اعصاب نیز اطلاعاتی بدهید؟

در هر دوره 2 یا سه نفر دانشجوی ورودی داریم چیزی حدود سه یا چهار ترم (تا زمان امتحان جامع) می گذرانند. چیزی حدود 2.5 تا 3 سال بعد از آن (دوره پژوهشی) از پایان نامه خود دفاع می کنند. حدود 13-14 دانشجوی مشغول به تحصیل در گروه داریم. سه هیئت علمی ثابت با رتبه استادی داریم. دو همکار داشتیم که دوره کوتاهی اینجا بودند و امیدواریم به زودی بتوانیم هیئت علمی جدید و جوانی را بگیریم. منتها مقطع مقطع دکترا است و فارغ التحصیل جدیدی که وارد می شود باید یک سری تجربیات لازم را کسب کند تا بتواند دروس تخصصی و پایان نامه های دانشجویان را به عهده بگیرد.

 

  1. -      چه کمبودهایی چه از لحاظ آموزشی و چه از لحاظ امکانات آزمایشگاهی و کار گروهی در رشته علوم اعصاب همدان وجود دارد و برای رفع آن چه اقداماتی انجام شده است؟

به نسبت گروه با توجه به سابقه دانشگاه علوم پزشکی همدان گروهی نوپا و البته ریشه دار است به خاطر وجود همکاران مجرب و با سابقه که این گروه را راه اندازی کردند. اما این گروه در دانشکده فناوری نوین مستقر است و امکانات فیزیکی، آموزشی و تحقیقاتی آن محدود است ما از امکاناتی که از قبل داشته ایم استفاده کردیم. امیدواریم با قطعی شدن دانشکده و چارت مستقل هم بتوانیم عضو هیئت علمی و پرسنل بیشتری را جذب کنیم و هم فضاهای آموزشی و تحقیقاتی بیشتری را از طریق دانشگاه در اختیار بگیریم.

 

  1. -     چه مشکلاتی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای این رشته وجود دارد؟

در دکترای علوم  اعصاب مشکل اصلی در پایان نامه ها هزینه بر بودن آنهاست، امکانات و وسایل و تست ها و کیت های آزمایشگاهی هزینه بالایی دارند و لازم است حمایت مالی و مبلغ مورد نیاز برای پایان نامه های دوره دکترا ارتقا یابد. در کار با حیوان آزمایشگاهی مشکلاتی در زمینه تجهیزات و همچنین محدودیت های کار با حیوانات را داریم و در مسائل بالینی مهمترین مشکل مجوز کار بالینی دانشجویان است که نداریم و به راحتی هم زمینه ای که دانشجویان بتواند از محیط های بالینی استفاده کنند و تجربیاتی کسب کنند فراهم نمی شود. البته این مشکل در سطح کشور وجود دارد که دانشگاه ما نیز شامل آن است.

 

  1. -     آینده گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی همدان را چگونه پیش بینی می کنید؟

خیلی روشن؛ چون آینده رشته علوم اعصاب خیلی روشن است. در همه جای دنیا خصوصاً در کشورهای پیشرفته به انستیتوهای علوم اعصاب و فارغ التحصیلان آن خیلی توجه می شود چرا که این عضو بدن انسان ناشناخته و خیلی حیاتی است و خیلی مهم! و از کار افتادن آن به معنی مرگ انسان است و برای سلامت آن و شناخت عملکرد آن بیشترین تلاش ها را می شود انجام داد. کشور ما هم در حال توسعه است و امیدوارم روز به روز علوم اعصاب گسترش بیشتری پیدا کند و فارغ التحصیلان آن موقعیت های مناسب تری داشته باشند و مثل کشورهای توسعه یافته زمینه برای فعالیت بالینی فارغ التحصیلان فراهم شود و بتوانند به عنوان دستیار و کمک کار همکاران بالینی در زمینه های مرتبط فعالیت کنند.

 

  1. -     از تجربه ای کاری و درس هایی که از آن گرفته اید صحبت کنید؟

سابقه و تجربیات زیاد بوده است. نکات مهمی هم از دانشجویان و هم از اساتید گرفته ام. همه باید تلاش کنیم در جهت ارتقا کشور و وضع سلامت مردم مان از دانسته هایمان حدکثر استفاده را بکنیم و بتوانیم معلومات و دانش و تجربه هایمان را به جوانترها منتقل کنیم و همه در جهت ارتقا وضعیت جایی که کار می کنیم تلاش کنیم. به نظر من مهمترین کار این است که به جوانان بیشتر بها بدهیم و بیشتر از آنها حمایت کنیم. دانشجویان خیلی با استعدادی داریم؛ بسیار پرتوان و پر تلاش. اینها می توانند آینده کشور را به بهترین شکل بسازند.

 

  1. - در پایان اگر صحبتی با مسئولان و دانشجویان دارید بفرمایید.

به دانشجویان همیشه توصیه کرده ام که با نشاط و با انرژی سعی کنند با جدیت کارهایشان را پیش ببرند و در جهت ارتقا معلومات و تجربیات خودشان و همچنین ارتقا کشور تلاش کنند. خصوصاً در مورد دانشجویان علوم اعصاب همیشه توصیه کرده ام سعی کنند تجربه کار بالینی داشته باشند. این خیلی می‌تواند برای این رشته کمک کننده باشد. ممکن است مستقلاً امکان فعالیت بالینی نداشته باشند اما کنار آنها باشند. دوره‌ها و مهارت های لازم عملی و بالینی را کسب کنند. از مسئولین انتظار داریم که از الگوی کشورهای توسعه یافته تبعیت کنند و چنین جایگاهی را برای علوم اعصاب فراهم کنند. از مسئولین کشوری هم می خواهم در جهت اشتغال فارغ التحصیلان و فعالیت علوم اعصاب در مراکز تحقیقاتی و مراکز بالینی مرتبط ظرفیت سازی کنند و امکانات را فراهم کنند.

  • گروه خبری : حوزه ریاست,اخبار واحدها
  • خبرنگار :
کلمات کلیدی
ادمین فناوری های نوین پزشکی
خبرنگار

ادمین فناوری های نوین پزشکی

آدرس
شماره تلفن: ۰۸۱۳۱۳۱۵۰۲۵
نشانی::همدان، میدان پژوهش، خیابان شهید فهمیده، ستاد دانشگاه علوم پزشکی، طبقه ۵
 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 865
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 1599725
تعداد کاربران بر خط 12

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام