سال مهار تورم، رشد تولید
دوشنبه 31 اردیبهشت 1403
دانشگاه علوم پزشکی همدان
  • تاریخ انتشار : 1402/10/24 - 08:11
  • تعداد بازدیدکنندگان خبر : 232
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

اولویت‌بندی مطالعه و مدیریت زمان مهمترین راهکارهای مدیریت استرس شب امتحان

کارشناس سلامت روان، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: با تمرین مهارت‌های مدیریت استرس می‌توان، اضطراب سنگین شب امتحان را مدیریت کرد.

به گزارش وب‌دا همدان، حمید رنجبران در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه اضطراب شب امتحان یک مسأله جدی است که نیازمند توجه و مدیریت صحیح است. اظهار داشت: با استفاده از روش‌های مدیریت استرس و اضطراب، دانش آموزان می‌توانند این احساسات را کاهش داده و بهترین عملکرد را در آزمون‌ها ارائه دهند.

وی تصریح کرد: با آغاز فصل امتحانات، اضطراب ناشی از شرکت دانش‌آموزان و دانشجویان در آزمون، به یکی از دغدغه‌های والدین تبدیل می‌شود؛ این نوع اضطراب معمولاً در روزهای قبل از آزمون‌ها و شب قبل از آن‌ها احساس می‌شود و می‌تواند باعث اختلال در خواب، افزایش استرس و اضطراب، کاهش تمرکز و توجه، و حتی افزایش نگرانی و افسردگی شود. راهکاری که روانشناسان و مشاوران آموزشی در این زمینه ارائه می‌کنند، اولویت‌بندی مطالعه و مدیریت زمان است.

کارشناس سلامت روان، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: ابعاد اضطراب شب امتحان می‌تواند متنوع باشد. دانش آموزان ممکن است احساس کنند که فشارهای زیادی به آن‌ها وارد شده است و نتوانند با این فشارها برخورد کنند. آن‌ها ممکن است احساس کنند که با شکست مواجه خواهند شد یا نتوانند انتظارات خود یا دیگران را براورده کنند. این احساسات می‌تواند منجر به اضطراب و استرس شدید شود.

وی افزود: اضطراب شب امتحان یکی از مسائل رایج و مهم در زندگی دانش آموزان است که می‌تواند تأثیرات جدی بر روی عملکرد تحصیلی و روانی آن‌ها داشته باشد، و این ممکن است، به دلیل نگرانی‌های مرتبط با عملکرد تحصیلی و نتایج آزمون باشد. دانش آموزان ممکن است احساس کنند که نتوانسته‌اند به خوبی مطالعه کنند یا به خوبی آماده آزمون شوند و این امر می‌تواند سبب افزایش اضطراب و نگرانی شب قبل از آزمون شود.

کارشناس سلامت روان، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برای مقابله با اضطراب شب امتحان، می‌توان از روش‌های مختلفی استفاده کرد تشریح کرد: ازجمله این روش‌ها می‌توان به تنظیم یک برنامه مطالعه منظم، تمرین‌های تنفسی و آرامش، تغذیه سالم، و مدیریت زمان اشاره کرد. همچنین، ارتباط با افراد معتبر و حمایت از آن‌ها نیز می‌تواند به کاهش اضطراب شب امتحان کمک کند. به علاوه، مدیریت انتظارات و افکار منفی نیز می‌تواند به کاهش اضطراب شب امتحان کمک کند. دانش‌آموزان باید به خودشان یادآوری کنند که امتحان تنها یک بخش از زندگی تحصیلی آن‌ها است و نتایج آن تمامی زندگی آن‌ها را تعیین نمی‌کند.

رنجبران بیان کرد: معلمان نقش بسیار مهمی در کمک به دانش‌آموزان برای مدیریت اضطراب شب امتحان دارند، ایجاد محیط آموزشی مطمئن، معلمان می‌توانند محیط کلاس درس را آرام و مطمئن کنند که با ایجاد فضایی محبت‌آمیز و پذیرایی برای دانش‌آموزان، ایجاد فضایی برای بحث و گفتگو درباره اضطراب و ارائه راهکارهای مدیریت اضطراب است.

وی با اشاره به اینکه معلمان می‌توانند به دانش‌آموزان ابزارها و راهکارهای مدیریت اضطراب را آموزش دهند یادآور شد: این شامل تمرین‌های تنفس، تمرین‌های آرامش، تمرین‌های مدیتیشن و روش‌های مدیریت زمان است. همچنین معلمان می‌توانند با والدین دانش‌آموزان ارتباط برقرار کنند و آن‌ها را در جهت ارائه حمایت و راهنمایی به فرزندانشان در مدیریت اضطراب شب امتحان یاری کنند، با ایجاد این ارتباط و ارائه راهکارهای مدیریت اضطراب، معلمان و والدین می‌توانند به دانش‌آموزان خود در مواجهه با اضطراب شب امتحان کمک کنند و آن‌ها را برای ارائه عملکرد بهتر در آزمون‌ها آماده کنند.

کارشناس سلامت روان، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: مدیریت زمان در هنگام آزمون برای جلوگیری از بروز استرس ناشی از کم آوردن وقت بسیار اهمیت دارد. ابتدا وقت خود را تنظیم کنید؛ توجه خود را روی آزمون متمرکز کنید و وقت و انرژی خود را با نگران شدن در مورد عواقب خراب کردن امتحان یا کنجکاوی درباره این که دیگران چه می‌کنند، هدر ندهید. سعی کنید اول به آسان ‌ترین سؤال پاسخ دهید.

وی همچنین ایجاد انتظارات معقول را یکی از عوامل اصلی در کنترل و مدیریت دانشآموزان عنوان کرد و گفت: والدین باید به فرزندان خود یادآوری کنند که امتحان تنها یک بخش از زندگی تحصیلی آن‌ها است و نتایج آن تمامی زندگی آن‌ها را تعیین نمی‌کند. والدین باید انتظارات معقولی از فرزندان خود داشته باشند و از آن‌ها انتظارات بیش از حد بالا را نداشته باشند.

رنجبران همچنین با اشاره به نقش والدین در مدیریت استرس دانش آموزان عنوان کرد: والدین می‌تواند در حمایت فرزند نقش بسزایی داشته باشد، آنها باید به فرزندان خود بگویند که از آن‌ها حمایت می‌کنند و به آن‌ها اعتماد دارند بنابراین با ایجاد محیط آرام: والدین می‌توانند محیط خانه را آرام و مطمئن کنند. این شامل ایجاد فضایی آرام و دلپذیر برای مطالعه و استراحت، ایجاد برنامه‌های آرامش بخش قبل از خواب و ایجاد فضایی برای صحبت کردن و ابراز احساسات است.

وی بیان کرد: تشویق به مدیریت زمان والدین می‌توانند به فرزندان خود کمک کنند تا برنامه مطالعه منظم و مدیریت زمان را یاد بگیرند. این شامل تشویق به تعیین اهداف مطالعه، تقسیم زمان برای مطالعه و استراحت، و تشویق به تعقیب اهداف مطالعه است. ترغیب به تمرین‌های آرامش، والدین می‌توانند به فرزندان خود کمک کنند تا تمرین‌های آرامشی مانند تنفس عمیق، مدیتیشن و یوگا را یاد بگیرند. این تمرین‌ها می‌توانند به کاهش استرس و اضطراب کمک کنند.

  • گروه خبری : بهداشتی,اخبار سلامت
  • خبرنگار :
کلمات کلیدی
سردبیر  خبر
خبرنگار

سردبیر خبر

آدرس
شماره تلفن: ۰۸۱۳۱۳۱۵۰۲۵
نشانی::همدان، میدان پژوهش، خیابان شهید فهمیده، ستاد دانشگاه علوم پزشکی، طبقه ۵
 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 138
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 1191245
تعداد کاربران بر خط 2

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام