گروه نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت محور معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان:
برخی از سموم موجود در قارچهای سمی، به گرما و پخت و پز مقاوم هستند
گروه نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت محور معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان اعلام کرد: برخی از سموم موجود در قارچ های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماده سازی غذا مانند: کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نخواهد بود.
به گزارش وبدا همدان به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه، بر اساس این گزارش، پس از مصرف قارچهای خودرو و جنگلی، در صورت بروز علایم و نشانههای گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخیری (12-5 ساعت پس از مصرف خوراکی قارچهای خودرو)، هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی مسمومیتها منتقل کنید.
در مواردی که علائم گوارشی بصورت تاخیری (با فاصله بیش از 6 ساعت از مصرف قارچ خودرو) رخ دهد این دسته از قارچها، به مراتب سمیت بیشتری دارند و در سالهای گذشته منجر به نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هموطنانمان شده است.
انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت ها، امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش می دهد و هرگونه تاخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می شود.بنابراین با مشاهده علایم و نشانه های بالینی اولیه به ویژه از نوع تاخیری در فرد با سابقه مصرف خوراکی قارچ خودرو، از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز کرده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل نمایید.
در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی نوع سم از سوی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.