بهرهمندی مردم استان از مزایای نان کامل، محور نشست تخصصی کارگروه سلامت و امنیت غذایی
سلسه نشستهای تخصصی کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان به اهتمام دبیرخانه کارگروه با حضور نمایندگان دستگاههای عضو، در اداره کل محیط زیست استان برگزار شد.
به گزارش وبدا همدان، دکتر حبیب معصومی در این نشست با اشاره به برخی چالشهای حوزه سلامت در استان از جمله حوادث ترافیکی، پدیده سالمندی و بیماریهای غیرواگیر اظهار داشت: برگزاری جلسات کارشناسی و تخصصی در راستای مدیریت هریک از این چالشها و مسائل ضروری است.
وی افزود: در کشور ما ۶۳ درصد انرژی افراد از طریق نان تأمین میشود اما متأسفانه مصرف برخی از نانهای صنعتی امروز نه تنها به سلامتی کمک نمیکند بلکه موجب مسائل گوارشی نیز میشود که علت عمده آن حذف سبوس از آرد است.
رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان اضافه کرد: این روش تهیه و طبخ نان از مشکلات قلبی و متابولیک هم جلوگیری نمیکند و حتی مشکلات دیگری به همراه دارد بر این اساس، اطلاع رسانی و اقداماتی از این دست در این خصوص لازم است تا مردم نسبت به مزایای مصرف نان کامل آگاه شوند و فرهنگ سازی در این خصوص به سمت مطالبه گری پیش رود.
دکتر معصومی با بیان اینکه کمبود املاح، کمخونی و مشکلات گوارشی از عواقب مصرف نان سفید است، ادامه داد: سبوسگیری بسیار به کیفیت نان آسیب میزند و چون برای کارخانهداران سود اقتصادی دارد و سبوس را به شکلی جداگانه به فروش میرسانند به حذف سبوس از آرد اقبال بیشتری دارند.
وی بیان کرد: روند تولید نان گندم در مرکز پژوهشهای مجلس در تحقیقاتی مورد بررسی قرار گرفته و نمک و گلوتن استاندارد و افزودن آهن و اسید فولیک در این راستا در برخی نانواییها مدنظر قرار گرفته است.
رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان با اشاره به اینکه تولید گندم، آرد و خمیر در فرایند تولید نان کامل و سالم، زمان خواب دارد اما در حال حاضر هیچیک رعایت نمیشود عنوان کرد: اگر این نکات مورد توجه قرار گیرد از بروز بسیاری از بیماریها پیشگیری شده و هزینههای درمان کم میشود بنابراین باید به سمت جنبههای پیشگیرانه و عوامل اجتماعی سلامت پیشروی کنیم.
وی با تأکید بر اینکه بازنگری در استانداردها نخستین گام است که در این دبیرخانه در مرحله اجرا قرار گرفته است عنوان کرد: فرهنگسازی در راستای مصرف نان سبوسدار به جای نان سفید باید انجام شود که ارشاد، آموزش و پرورش و صدا و سیما در این موضوع نقش اثرگذاری دارند.
دکتر معصومی یادآور شد: مصرف نان کامل از بروز چاقی، دیابت و بسیاری از بیماریها پیشگیری میکند بنابراین لازم است شیوه نامه پخت صحیح نان تهیه شود و بر اجرای آن نظارت صحیح صورت گیرد البته استفاده از گندم پرگلوتن گرانتر است بنابراین لازم است وزارت صمت در این خصوص حمایت کند.
وی همچنین با اشاره به اینکه هر سه ماه یکبار در دانشگاه علوم پزشکی همدان میزان سموم در محصولات کشاورزی پایش و بررسی میشود گفت: ماشینآلات فرآوری تولید و پخت نان باید بروزرسانی شوند، همچنین مخمر یارانهای نیز در این دستورالعمل پیشبینی شده است.
رییس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی استان با بیان اینکه سرانه مصرف گندم ما ۱۹۴کیلوگرم در سال و مصرف نان، دو تا سه برابر دنیاست اظهار داشت: نان کامل دارای فیبر است و از سرطانهای روده و معده جلوگیری میکند.
**سند امنیت غذایی دانش و تغذیه در استانها تدوین شده است
دکتر معصومی ادامه داد: عملآوری آرد کامل سختتر است بنابراین باید قیمت مناسب داشته باشد که عرضهکننده رضایت داشته باشد و لازم است سوبسید و حمایتهای دولتی به سمت نان کامل برود و قیمتها برای هر دو طرف خریدار و فروشنده متعادل شود.
وی در ادامه افزود: سند امنیت غذایی دانش و تغذیه در استانها تهیه شده و همه چیز را در برگرفته است و قسمتی از آن در حمایت از برنامه نان کامل است و دولت، حمایتهای مطلوبی در این راستا دارد.
رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی گفت: حمایت وزارت تعاون از کودکان دارای رشد و مادران باردار و شیرده هم اقدام مثبت دیگری است که در زمینه رفع سوء تغذیه و امنیت غذایی محقق شدهاست.
مهندس ساعتچی کارشناس بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی نیز در این نشست به راهاندازی پویش غربالگری سلامت (دیابت و پرفشاری خون) اشاره کرد و افزود: از هر صد نفر در استان حدود ۳۰ نفر فشارخون دارند و تا امروز ۲۵۰ هزار نفر در این پویش غربالگری شده اند که نتایج آن نشان میدهد افراد بسیاری از فشارخون بالا و دیابت خود آگاه ندارند.
وی ضمن دعوت از همه مردم برای شرکت در این پویش گفت: با شرکت در این پویش میتوانیم زندگی سالمتری داشته باشیم و از بروز بسیاری از بیماریهای قلبی، عروقی و ... پیشگیری کنیم.
نظر دهید