سال مهار تورم، رشد تولید
دوشنبه 31 اردیبهشت 1403
دانشگاه علوم پزشکی همدان
  • تاریخ انتشار : 1402/09/16 - 14:17
  • تعداد بازدیدکنندگان خبر : 1240
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

سندروم روده تحریک پذیر، بیماری بی‌خطر اما آزار دهنده

فوق تخصص کبد و گوارش، شکم درد را مهم ترین علامت سندروم روده تحریک پذیر دانست و افزود: بیمار بیشتر در قسمت های تحتانی شکم خود که مخصوص روده بزرگ است احساس درد دارد.

به گزارش وب‌دا همدان، دکتر علیرضا خلیلیان با بیان اینکه سندروم روده تحریک‌پذیر به عنوان شایع ترین بیماری دستگاه گوارش شناخته می شود، اظهار کرد: امروزه بیماری رفیلکس معده از سندروم پیشی گرفته و در جوامع شایع شده است .
 
 وی  افزود: سندروم  روده تحریک پذیر بیماری  نیست  بلکه مجموعه ای از  علائمی است که سبب میشود  بیمار به پزشک مراجعه کند .
 
خلیلیان در ادامه گفت: اسهال  مزمن در آقایان   و یوبست مزمن  و بسیار شدید   در خانم ها از دیگر علائم شایع سندروم روده  تحریک پذیر است که باید به آن توجه کرد .
 
 وی با بیان اینکه سندروم روه تحریک پذیر بیمار خطرناک وجدی نبوده  ولی  بسیار آزار دهنده است،یادآورشد:بیمار به دلیل درداذیت کننده که  در طول روز تحمل می کند  به پزشک های مختلف و متعددی مراجعه می کند .
 
 این پزشک متخصص مطرح کرد: اطلاعات علمی در خصوص این بیماری بسیار کم بوده و تاکنون علت مشخصی برای آن شناسائی نشده است .
 
خلیلیان با بیان اینکه عوامل متعددی برای این بیماری شناخته شده  اما  علت عمده و مشخصی برای آن هنوز تعیین نشده است، یادآور شد: عوامل های ارثی و محیطی هماننداسترس، رژیم غذایی ناسالم  برشدت یا ابتلا به این بیماری تاثیر می گذارد .
 
وی نفخ شکمی را یکی از مهم ترین علائم سندروم روده تحریک پذیر دانست و گفت: به همین  دلیل این بیماران باید از خوردن غذاهای نفخ دار و یا غذا ها و میوه هایی که سبب تشدید بیمارهایی آنها می شود پرهیز کنند .
 
عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: در سندروم روده تحریک پذیر بیمار ممکن است با خوردن ومصرف هر نوع غذایی دچار ورم ونفخ معده شود که بسیار آزار دهنده است .
 
خلیلیان با بیان اینکه  روند درمانی این بیماری ساده نبوده و نفخ  برخی از افرادحتی با پرهیزهای غذایی هم  بهتر نمی شود ، یادآورشد: برای درمان این بیماری  پزشک باید اطمینان حاصل کند که بیمار به بیماری خطرناک و مشابهی که علائم آن همانند سندروم روده تحرک پذیر مبتلا نشده است به همین دلیل از او می خواهد آزمایش های همچون خون،کرونوسکوپی و غیره دهد .
 
وی افزود: در واقع تشخیص این سندروم با رد کردن بیماری های مهم رخ می دهد .
 
 عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه سن بروز و شایع این بیماری معمولا  در نوجوانی وجوانی است، تصریح کرد: تمام گروه سنی هم می توانند به این بیماری مبتلا می شوند و  افراد سالمند به دلیل آنکه در معرض بیماری های مختلفی قرار دارند باید بیشتر از سایرین آزمایش دهند 
 
خلیلیان با بیان اینکه برخی از بیماری های همچون سرطان علائم مشابه سندروم روده تحریم پذیر دارند و به همین دلیل پزشک  باید  برای تشخیص بیماری آزمایش  و عکس برداری  را به بیمار تجویز کند،عنوان کرد :اگر بیمار  متوجه پبشرفت و یا تغییر در بیماری سندروم روده تحرک پذیر شد لازم است به پزشک برای معاینه و بررسی های دوره ای مراجعه کند .
 
وی  با بیان اینکه استرس و نگرانی  این بیماری را تشدید می کند،مطرح کرد: : اطمینان دادن  به بیماران برای آنکه بدانند  به بیماری خطرناکی  مبتلا نشده  نقش به سزایی بر درمان این بیماری دارد
 
 وی افزود:رژیم غذایی و عمل به توصیه های پزشک معالج  ، به طور قابل توجهی می‌تواند عوامل بیماری را کاهش داده و از پیشرفت آن جلوگیری کند.
 
 این پزشک مختصص گفت: قطعا فعالیت فیزیکی نقش موثری بر درمان این بیماری  داردچراکه پیاده روی و فعالیت فیزیکی سبب کاهش استرس و فکر های منفی درفرد می شود و زمانی که روان بیمار آرام باشد  درمان سریع تر صورت می گیرد.
 
 خلیلیان خاطر نشان کرد: فعالیت فیزیکی در افرادی که مبتلا به نوع  یوبست دار این بیماری شدند باعث می شودکه حرکات روده  تسهیل شود و این موضوع روند درمان را سریع تر و بهتر می کند .
  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • خبرنگار :
کلمات کلیدی
سردبیر  خبر
خبرنگار

سردبیر خبر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آدرس
شماره تلفن: ۰۸۱۳۱۳۱۵۰۲۵
نشانی::همدان، میدان پژوهش، خیابان شهید فهمیده، ستاد دانشگاه علوم پزشکی، طبقه ۵
 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 199
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 1191306
تعداد کاربران بر خط 1

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام