سال مهار تورم، رشد تولید
شنبه 08 اردیبهشت 1403
دانشگاه علوم پزشکی همدان
  • تاریخ انتشار : 1402/12/24 - 09:14
  • تعداد بازدیدکنندگان خبر : 279
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

متخصص تغذیه: وعده افطار و شام با فاصله صرف شود

یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی در همدان به روزه داران توصیه کرد: وعده افطار و شام با فاصله صرف شود همچنین به علت خالی بودن طولانی مدت معده افطار را با یک غذای سبک و گرم شروع کنند.

دکتر محمدحسن انتظاری   در گفت وگو با خبرنگار ما گفت:نوشیدن و خوردن شیر ولرم، چای کم‌رنگ، سوپ رقیق و ۲ یا سه عدد خرما به روزه داران در هنگام افطار توصیه می‌شود.

متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی در همدان خاطرنشان کرد: بهتر است ضمن رعایت نکات تغذیه‌ای از پرخوری در وعده شام و افطاری خودداری شود.

انتظاری در خصوص استفاده از زولبیا و بامیه در ماه رمضان بیان کرد: زولبیا و بامیه یک ماده غیرطبیعی است که مقدار زیادی چربی و شیرینی را در خود جا داده است و نوع روغنی که برای تهیه این شیرینی استفاده می‌شود سالم نیست.

وی اظهار کرد: می‌توان افطاری را مانند نهار مفصل خورد اما در وعده سحر باید از خوردن مواد چرب، شور، تند و مقدار زیادی مواد پروتئینی اجتناب کرد.

این متخصص و پژوهشگر تغذیه و رژیم‌درمانی در همدان گفت: استفاده از مواد تند، شور و چرب در وعده سحر باعث تشنگی و گرسنگی زودهنگام می‌شود و در این حالت فرد کارایی خود را دست می‌دهد.

انتظاری با تأکید بر ضرورت خودداری از افراط در مصرف گوشت قرمز و سفید، آجیل، چای پررنگ و آب‌میوه شرکتی  در وعده سحر بیان کرد: استفاده  آب میوه شرکتی  در وعده سحر برخلاف تصور اکثر افراد به‌شدت قند خون را افزایش می‌دهد و این امر سبب افت قند خون در ساعات اولیه روز می‌شود.

وی مصرف میوه و سبزی در وعده سحر، نان کامل، عدس‌پلو، شویدپلو و هویج‌پلو در وعده سحر را به روزه داران توصیه کرد.

این متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی در همدان گفت: انتظار می‌رود افراد چاق در حد سه یا چهارکیلو و افراد نرمال بیش از یک کیلو در ماه رمضان وزن کم کنند و نوع تغذیه در این ماه به نحوی نباشد که دچار اضافه‌وزن و چاقی شویم چرا که چاقی به معنای داشتن تغذیه نامناسب است و سیستم ایمنی بدن فرد را ضعیف می‌کند.

انتظاری درباره غذاهای موثر در تشنگی حین روزه‌داری توضیح داد: مصرف غذاهای سرخ شده، ماکارونی، کله‌پاچه و آبگوشت در وعده سحری باعث ایجاد عطش می‌شود.

وی اضافه کرد: روزه‌داران باید در فاصله زمانی پس از افطار تا سحر حداقل هشت لیوان مایعات بنوشند که چهار لیوان آن باید آب باشد و مابقی نیاز بدن می‌تواند از آبمیوه، شیر، چای تأمین شود تا از بروز یبوست هم جلوگیری کند.

انتظاری ادامه داد: مصرف روزانه ۲ تا سه واحد میوه و سبزی می‌تواند میزان فیبر موردنیاز دستگاه گوارش را تأمین کند هرچند باید مایعات موردنیاز نیز به میزان کافی پس از افطار تا سحر مصرف شود

  • گروه خبری : اخبار ویژه,اخبار سلامت
  • خبرنگار :
کلمات کلیدی
خبر   نگار
خبرنگار

خبر نگار

آدرس
شماره تلفن: ۰۸۱۳۱۳۱۵۰۲۵
نشانی::همدان، میدان پژوهش، خیابان شهید فهمیده، ستاد دانشگاه علوم پزشکی، طبقه ۵
 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 5003
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 1121397
تعداد کاربران بر خط 3

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام