سال مهار تورم، رشد تولید
دوشنبه 31 اردیبهشت 1403
دانشگاه علوم پزشکی همدان
  • تاریخ انتشار : 1402/08/01 - 11:18
  • تعداد بازدیدکنندگان خبر : 172
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پوکی‌استخوان بیماری خاموش، اما قابل‌پیشگیری

رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه میزان تراکم اولیه استخوان که در سالهای نوجوانی و جوانی به حداکثر می‌رسد، اظهار کرد: باتوجه‌به این که تغییر ریزساختار استخوان به دنبال کاهش توده استخوانی عمدتاً غیرقابل‌برگشت است، پیشگیری از ایجاد پوکی‌استخوان نسبت به درمان آن ارجحیت دارد.

 به گزارش وبدا همدان، دکتر راضیه السادات میرمعینی در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار کرد: پوکی‌استخوان بیماری منتشر استخوانی است که در نتیجه تغییرات متابولیکی استخوان در گذر زمان ایجاد شده و شایع‌ترین بیماری است که سلامت استخوان‌ها را تهدید می‌کند.
 
وی مطرح کرد: این بیماری که با کاهش تراکم استخوان و ازدست‌رفتن ریزساختار استخوان شناخته می‌شود علی‌رغم اینکه خود نوعی عامل خطر بروز شکستگی‌های استخوان است معمولاً در طی سالیان دراز بدون علامت باقی می‌ماند و منجر به افزایش خطر شکستگی استخوان‌ها می‌شود
 
 رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه میزان تراکم اولیه استخوان که در سالهای نوجوانی و جوانی به حداکثر می‌رسد، اظهار کرد: باتوجه‌به این که تغییر ریزساختار استخوان به دنبال کاهش توده استخوانی عمدتاً غیرقابل‌برگشت است، پیشگیری از ایجاد پوکی‌استخوان نسبت به درمان آن ارجحیت دارد.
 
 دکتر میر معینی با بیان اینکه تراکم استخوان تا حد زیادی به وراثت بستگی دارد، ابراز کرد: رعایت شیوه زندگی سالم می‌تواند اثر زیادی بر تأمین و حفظ سلامت استخوان‌ها داشته باشد.
 
 وی با بیان اینکه باتوجه‌به افزایش امید به زندگی در بیشتر نقاط جهان، زنان حدود یک‌سوم عمر خود را بعد از یائسگی می‌گذرانند. تصریح کرد: بنابراین پوکی‌استخوان حدود ۳۰ % زنان و ۸% مردان بالای ۵۰ سال را در جوامع غربی درگیر کرده است
 
 رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی تخمین می‌زند که در سال ۲۰۵۰ حدود ۵۳۰ میلیون نفر از جمعیت آسیا در سنین بالای ۶۵ سال خواهند بود، ابراز کرد: باتوجه‌به افزایش امید به زندگی و عوامل خطری مثل تغییرات الگوی تغذیه‌ای، کمبود ویتامین D و کلسیم و کم‌تحرکی، پوکی‌استخوان به یکی از مهم‌ترین مشکلات بهداشتی در این قاره تبدیل خواهد شد .
 
 دکتر میر معینی افزود: باتوجه‌به بالارفتن متوسط سن در جمعیت آسیایی، برآورد شده است که تا سال ۲۰۵۰ حدود ۵۰% تمام شکستگی‌های ناشی از استئوپروز در آسیا رخ دهد .
 
 وی با بیان اینکه علاوه بر مرگ‌ومیر ناشی از بیماری به دلیل شکستگی‌های مکرر؛ هزینه‌های درمانی آن نیز بسیار قابل‌توجه است، تصریح کرد: شکستگی‌های ناشی از پوکی‌استخوان بار مالی سنگینی به جامعه تحمیل می‌کند؛ دراین‌بین بیشترین مقدار هزینه‌ها به اصلاح و بهبود شکستگی‌های ران اختصاص‌یافته وبعد از آن شکستگی‌های استخوان لگن که حدود ۱۴% کل شکستگی‌ها و ۷۲% هزینه‌های ناشی از شکستگی‌ها را به خود اختصاص می‌دهند .
 
 رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: کمبود ویتامین d  احتمال ابتلا به پوکی‌استخوان را افزایش می‌دهد .
 
 دکتر میر معینی با بیان اینکه این بیماری در دوران کودکی شکل می‌گیرد و در سالمندی بروز می‌کند، عنوان کرد: شیوه و سبک زندگی، تغذیه، فعالیت بدنی تأثیر به سزایی بر ابتلا و یا عدم ابتلا به پوکی‌استخوان دارد
 
 وی با بیان اینکه لازم است در یک برنامه پیشگیری و کنترل جنبه‌های مختلف و مؤثر بر بروز این بیماری به‌دقت بررسی شود، گفت: برنامه پیشگیری، تشخیص و درمان پوکی‌استخوان به‌منظور دستیابی به این هدف و با رویکرد ادغام در نظام شبکه‌های بهداشتی درمانی طراحی گردیده که پس از تصویب، در سال آینده به‌صورت آزمایشی اجرا خواهد شد.
 
 رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه عارضه مهم استئوپروز؛ شکستگی‌های پاتولوژیک است، گفت: پیشگیری از بروز بیماری و تشخیص و درمان بهنگام آن بسیار اهمیت دارد.
 
 دکتر میر معینی با بیان اینکه پیشگیری و درمان پوکی‌استخوان شامل روش‌های دارویی و غیردارویی است، عنوان کرد: هدف از این اقدامات در هر دو مرحله پیشگیری و درمان، انجام هر چه زودتر اقداماتی است که منجر به حفظ تراکم استخوان و مانع ازدست‌رفتن صحت و سلامتی ساختار آن شود تا بدین ترتیب از بروز شکستگی‌های پاتولوژیک جلوگیری شود
 
 
  • گروه خبری : حوزه ریاست,اخبار سلامت
  • خبرنگار :
کلمات کلیدی
سردبیر  خبر
خبرنگار

سردبیر خبر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آدرس
شماره تلفن: ۰۸۱۳۱۳۱۵۰۲۵
نشانی::همدان، میدان پژوهش، خیابان شهید فهمیده، ستاد دانشگاه علوم پزشکی، طبقه ۵
 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 32
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 1191139
تعداد کاربران بر خط 3

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام